0
Evropske lige

Smorili plavci i građani

Objavljeno: 25.11.12 u 19:00

Odigrana su preostala tri meča 13. kola Premijer lige, a najgori meč ove sezone smo videli u derbiju između Čelsija i Mančester Sitija. Totenhem je savladao Vest Hem, dok je Sautempton bio bolji od posrnulog Njukasla.
Na klupi Čelsija je debitovao Rafa Benitez i što je za njega najvažnije nije izgubio u derbiju od Sitija. Manćini je poznat kao trener koji ne rizikuje mnogo na gostovanjima kada su derbi mečevi u pitanju, pa i ne čudi konačan ishod – 0:0.
Benitez je meč počeo u standardnoj formaciji kada je Čelsi u pitanju, ali je Ivanovića prebacio na štopera u tandemu sa Luizom, dok su po bokovima igrali Kol i Aspilikueta. Na sredini terena Ramirez, Mikel i Oskar, a napred Mata, Azar i Tores. S druge strane, Manćini je odlučio da meč počne roviti Kompani u tandemu pozadi sa Nastasićem, a po bokovima su delovali Zabaleta i Kolarov. U vezi Milner, Ture i Beri, i napred Aguero, Silva i Džeko.
Benitez i Manćini su poznati kao veliki taktičari, pa nisu rizikovali mnogo, potpuno očekivano. Malo prilika, jako loš meč, a golova nigde. Najbolja šansa viđena je u 60. minutu kada je Tores šutirao preko gola, a još jednu iole dobru priliku su imali plavci kada je natrčao Kol na jednu loptu i šutirao opet preko gola.
Navijači se nisu zabavili, ali su bar dobili priliku da zvižde Baloteliju u 92. minutu kada je pokušao da iscenira faul. Siti je ponovo drugi, sa 29 bodova – jedan više ima Junajted, a Čelsi je posle 13. kola četvrti sa 25 bodova – bodom manje od Vest Broma.

 


Totenhem je u malom londonskom derbiju dočekao Vest Hem i slavio bez ikakvih problema sa 3:1! Prvi gol postigli su u najboljem mogućem momentu u 45. minutu, a sjajan pogodak dao je Džermejn Defo! Krenuo je sam od centra, izdržao na nogama nekoliko duela i odličnim udarcem sa ivice šesnaesterca savladao Jaskalainena. U drugom poluvremenu još dva gola domaćih. Prvo je Dempsi uposlio Bejla koji poluvolej udarcem postiže drugi pogodak, a fantastični Defo u 64. minutu koristi asistenciju Lenona i rešava meč. Do kraja su čekićari uspeli da smanje golom Endija Kerola u 82. minutu. Njegov prvi gol u dresu Vest Hema.
Sautempton je danas savladao očajnu ekipu Njukaslu, koja je u velikom padu forme. Iskoristili su to sveci i golovima Lalane i Gastona Ramireza su došli do trijumfa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter