0
AdmiralBet ABA Liga

Partizan teško do trijumfa

Objavljeno: 25.11.12 u 19:24

U okviru 10. kola Jadranske lige košarkaši Partizana pobedili su na svom parketu ekipu Cedevite sa 58:55 (11:14, 13:14, 13:10, 21:17).

Bila je to vrlo neizvesna i utakmica protkana greškama, u kojoj su crno – beli u poslednjoj četvrtini uspeli da slome otpor Cedevite kada su napravili seriju 11:0.

 

žPartizan je slabo počeo meč, pa je prve poene upisao tek u četvrtom minutu igre. Za nijansu bolje igrala je Cedevita, koja je preko Šuputa i Želabala uspela da ostvari početnu prednost.

U  drugu četvrtinu crno – beli ulaze znatno angažovanije. Trojkom Bertansa Partizan je ušao u egal, ipak usledila je serija gostiju, za koju su najzaslužniji bili Želabal i Ilijevski pa je Cedevita ponovo stigla do prednosti koju su zadržali do kraja poluvremena kada je rezultat bio 28:24.

I treća četvrtina donela je sličnu košarku. Vesterman i Musli su vraćali crno – bele u igru ali su gosti iz Zagreba uvek nekako uspevali da se odlepe.

Partizan je konačno uspeo da slomi otpor Cedevite u poslednjoj četvrtini i to najpre zahvaljujući Milosavljeviću koji je postigao pet uzastopnih poena, pa zatim i Gordonu. Tada su crno – beli napravili seriju 11:0 što se ispostavili da je dovoljna razlika da se stigne do pobede.

Do kraja meča imali su gosti u par navrata priliku da se vrate u meč ali nisu uspeli da naprave preokret.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter