0
Auto Moto

Dženson Baton pobednik trke

Objavljeno: 25.11.12 u 19:17

Treći put zaredom Sebastijan Fetel je postao šampion sveta.Pre njega, to je pošlo za rukom samo dvojici vozača, Emanuelu Fanđu i Mihaelu Šumaheru, a kuriozitet je da je Fetel najmlađi osvajač trostuke uzastopne titule. Današnju trku je završio na šestoj poziciji što je bilo dovoljno da zadrži razliku između njega i drugoplasiranog Alonsa koji se borio do kraja da stigne 13 bodova zaostatka sa kojim je došao na trku u Interlagos. Prvi kroz cilj prošao je Dženson Baton kome je ovo treća pobeda u sezoni ispred Alonsa kome se treći put u karijeri dešava da u poslednjoj trci sezone ne uspeva da osvoji titulu. Felipe Masa, koji je uvek bio sjajan pred domaćom publikom kroz cilj je prošao treći, osiguravši timu Ferarija drugu poziciju u šampionatu konstruktora.

Da je Fernando Alonso pre trke zatvorio oči i poželeo neku želju u borbi za titulu, verovatno bi to bilo ono što se desilo Fetelu na početku trke. Na samom startu Sena se zakucava u Fetela koji se okreće na stazi i čeka da svi prođu, kako bi nastavio trku sa poslednje pozicije. Sreća po Fetela je da mu je oštećenje na bolidu bilo takvo da je mogao da nastavi i neverovatnom vožnjom, već posle nekoliko krugova sustiže Alonsa koji se nalazio na četvrtom mestu, pre nego što je na stazu izašao Sejfti kar zbog krhotina. Tokom trke, timovi su nekoliko puta morali da menjaju taktiku jer je kiša povremeno pravila probleme a jednu veliku grešku Fetel je napravio kada je dva puta odlazio u boks u samo tri kruga i kada je u jednom od menjanja tim promašio gume koje je dopremio, pa je dragoceno vreme izgubljeno.

Pedeset i peti krug donosi veliki preokret u trci koju je vodio Hilkenberg ispred Hamiltona i Batona. U borbi za poziciju, Hilkenberg u krivini greši i pravi sudar sa Hamiltonom koga izbacuje iz trke, a sebi nabacuje kaznu prolaska kroz boks, što ga prilično unazađuje i sprečava ga da napravi najbolji rezultat u karijeri. Šezdeset i treći krug dovodi Alonsa na drugu poziciju zahvaljujući timskoj vožnji Felipea Mase koji ga propušta u jurnjavi za Džensonom Batonom koji je ostao usamljen na prvoj poziciji. Ipak, razlika je bila velika i Alonso ni jednog trenutka nije bio u prilici da se bori za prvo mesto, a u pretposlednjem krugu u zid se zakucava Pol di Resta što na stazu ponovo dovodi Sejfti kar koji je samo sakupio vozače na mestima na kojima su se nalazili i proveo ih kroz cilj.

Rezultati trke na stazi Interlagos u Brazilu:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter