0
Ostali sportovi

Vaterpolisti Radničkog u polufinalu Kupa Evrope

Objavljeno: 24.11.12 u 23:35

Domaći su poveli sa dva gola razlike na samom startu, ali je Špance u igri održavao Mađar Arpad Babaji, pa je ta prednost ostala na snazi sve do kraja prve četvrtine – 5:3.

Silovito su zaigrali Kragujevčani u drugoj deonici, pa su do poluvremena uspeli da pobegnu na pet golova razlike – 9:4.

Kada se očekivalo da će Radnički do nogu potući Špance, usledila je neefikasna treća četvrtina, u kojoj se na pogodak čekalo šest minuta. Naime, domaći nisu imali sreće u napadu, promašili su čak i peterac, dok su gosti bili precizni sa penala i smanjili na 9:5.

Da Špancima ne pripadne nijedna četvrtina u ovom dvomeču pobrinuo se Damir Burić, koji je ponovo svom timu vratio pet golova viška.

 

U poslednjoj deonici Kragujevčani su se sa četiri pogotka potpuno iskupili za propuste iz prethodnog dela meča, pa je pobeda na kraju ipak bila ubedljiva.

Uoči ovog meča šef stručnog štaba Radničkog, Dejan Udovičić, od svojih igrača zahtevao je jaku odbranu i najviše pet primljenih golova, pa se slobodno može reći da su i najsitniji detalji misije Mataro ispunjeni.
– U prvoj četvrtini primili smo veliki broj golova, što je posledica toga što nismo imali trening jutros zbog plivačkog mitinga koji je održan na ovom bazenu. Takođe, utakmica se igrala malo kasnije pa nam je trebalo više vremena da uđemo u ritam, naročito golmanima. Imamo razloga da budemo zadovoljni. Vidim da neke stvari dolaze na svoje mesto i to me posebno veseli. Žreb za polufinale je 13. decembra, a ekipe koje bi nam mogle biti protivnici su Florencija, Debrecin i Savona – rekao je Udovičić.

Dvostruki strelci za Kragujevčane bili su Boris Zloković, Vanja Udovičić, Damir Burić, Filip Filipović i Slavko Gak

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter