0
Evropske lige

Nemilosrdni Bajern

Objavljeno: 24.11.12 u 17:33

Odigrano je pet mečeva 13. kola Bundeslige, a Bajern je nastavio sa dominantnim igrama i savladao Hanover, dok je Dortmund bio bolji od Majnca u gostima, a Šalke je kod kuće …. sa Ajntrahtom.

Minhenski Bajern nastavlja da melje protivnike u Bundesligi, a u ovom kolu stradao je Hanover na Alijanc areni – 5:0! Surovo su Bavarci počeli meč i poveli već u 3. minutu golom Havija Martineza a na asistenciju Bastijana Švajnštajgera. Na 2:0 povisio je sjajnim volej udarcem sa ivice šesnaesterca Toni Kros u 24. minutu posle centaršuta Filipa Lama sa desne strane. Pobedu Bavaraca potvrdio je već u 37. minutu Frank Riberi. Ali to nije bilo dovoljno Bavarcima, pa su nastavili. U 63. minutu je Dante dao gol, a u 67. minutu je prvi put ove sezone na Alijanc areni zaigrao Mario Gomez i posle ne više od 25 sekundi na terenu dao gol! Majstor ostaje majstor – 5:0! Bajern sada ima 34 boda i ubedljivo je prvi.

Dortmund je posle pobede nad Ajaksom u Ligi šampiona i plasmana u osminufinala LŠ morao na gostovanje Majncu. Nije dobro počelo po ekipu Jirgena Klopa, jer je u 4. minutu vođstvo domaćem timu doneo Kaliguri. Ali već do poluvremena su milioneri preokrenuli golovima Marka Rojsa i Roberta Levandovskog. Milioneri su ostali na -9 u odnosu na Bajern, ali su sada drugi.

U derbiju kola, bar kada se gleda tabela, sastali su se Šalke i Ajntraht. Očekivala se laka pobeda kraljevsko plavih, ali Ajntraht je pokazao da partije do sada nisu slučajnost. Huntelar je doneo prednost Šalkeu u 11. minutu, a dva minuta kasnije je Ajgner izjednačio. Ovim rezultatom je meč i završen (Matmur dobio crveni kod gostiju u 87. minutu), pa je Šalke sada još više u zaostatku za Bajernom, a i pali su na tabeli pošto je sada Dortmund drugi sa 25 bodova, a Šalke ima 24.

Volfsburg je dočekao za njih uvek neugodni Verder, a ekipa iz Bremena je povela pogotkom Marka Arnautovića. Međutim, u 62. minutu crveni karton dobija Šmic, a dva minuta kasnije izjednačenje vukovima donosi sve bolji i efikasniji Bas Dost.

Meč Grojtera i Nirnberga završen je bez golova, ali sa dva crvena kartona. Prvo su gosti ostali sa desetoricom kada je isključen Felner u 35. minutu, a u 61. crveni u redovima Grojtera dobija Sararer.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter