0
Auto Moto

Nije sve do automobila

Objavljeno: 23.11.12 u 14:20

Šampion, i trenutni lider u šampionatu, Sebastijan Fetel misli da su smešni svi oni koji veruju da je njegov uspeh tu, samo zahvaljujući bolidu koji vozi. Nemac će u nedelju pokušati da osvoji treću uzastopnu titulu u Brazilu a i napravio je niz od četiri pobede od Singapura do Indije i uspeo da prestigne do tada vodećeg Alonsa.

Kada su ga upitali da li bi mu reputacija bila na višem nivou da ne vozi tako brz bolid, Fetel je izjavio da je on svoje prve trkačke dane odradio u slabijim timovima, i da svakako ne bi bio šampion da ima osrednji ili slab bolid, ali da nema zbog čega da se stidi ili usteže što je najbolji. „Ako pogledamo unazad, ne znam baš koliko tačno, nikada nećete naći vozača koji je bio super uspešan u lošem autu. To je prirodna stvar, imate dobar auto i dobrog vozača, i to je odlična kombinacija koja donosi sjajne rezultate. Prirodno je biti i u slabijem bolidu i svi smo bili u toj situaciji.

Šumaher je startovao u Džordanu koji nije bio kompetitivan, ali je imao par sjajnih momenata, pa i Alonso je startovao u Minardiju i imao par sjajnih trenutaka… Ja sam startovao u BMWu kao zamena Kubici na jednoj trci, što je bila sjajna šansa, i onda sam dobio mesto u Toro Roso timu, koji u tom trenutku nije bio kompetitivan, ali smo napravili dobru atmosferu, dobar tim, i čak pobedili na jednoj trci  (GP Italije, 2008). Sezona je bila sjajna, a potom sam prešao u Red Bul gde sam dobio kompetitivan bolid i počeo da pobeđujem i penjem se na podijume. To je bio moj put ka vrhu“

Fetel je i dalje otvorenog uma pred nedeljnu trku u kojoj će se znati da li je po treći put uzastopno šampion, ili će to ipak postati Alonso. „Ovo je sport, i sve je moguće. Moramo da gledamo sebe, i da budemo na visini zadatka tokom celog vikenda. Moramo da idemo korak po korak do konačnog slavlja. Istorijski gledano, uvek smo bili brzi na ovoj stazi ali isto tako znamo da je ovo mesto gde mnoge stvari mogu da se dese. Moramo da ostanemo fokusirani i da sačekamo kraj trke…“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter