1
Američki fudbal

Grifin kaubojima skinuo skalp

Objavljeno: 23.11.12 u 15:29

U derbiju divizije NFC Istok u Dalasu su Vašington Redskinsi pobedili Kaubojse 38:31. Veliko rivalstvo ova dva kluba bilo je i ovoga puta vidljivo na terenu. Prštalo je na sve strane od beskomrpmisnih startova, a viđeni su i velemajstorski potezi na obe strane.

Zvezda večeri bio je kvoterbek Redskinsa Robert Grifin treći, koji je meč završio sa bačenih 311 jardi, četiri tačdauna i jednim presečenim dodavanjem.

I kvoterbek Kaubojsa Toni Romo imao je odličnu utakmicu, ali je “crna rupa” koju je imao u drugoj četvrtini koštala njegov tim boljeg ishoda.

Romo je bacio rekord karijere od 441 jard, imao je tri tačdauna ali i dva intersepšna.

Redskinsi su upravo u drugoj četvrtini odigraali briljantno na obe strane. Grifin je majstorski predvodio napad , a odbrana je čitala Romoa kako je htela, pa je rezultat toga bio 28 postignutih poena, što im nije pošlo za rukom unazad 13 godina.

Redskinsi su ovom pobedom izbili na drugo mesto divizije NFC Istok i sada imaju 5 pobeda i 6 poraza, koliko ima i Dalas koji je sada treći u diviziji ali tim iz Vašington ima bolji divizijski skor u odnosu na Kaubojse.

Nju Ingland Petriotsi odrali su na Metlajf stadionu u Njujorku domaće Džetse sa 49:19. Džetsi imaju lošu sezonu međutim teško je bilo za očekivati da na svom terenu mogu da dožive takvu katastrofu.

Samo u drugoj četvrtini Džetsi su primili 35 poena, a postigli samo 3, pa samim tim boljem ishodu nisu mogli ni da se nadaju. Treba imati u vidu da Rob Gronkovski tajt end Petriotsa zbog povrede nije igrao, a kako je on u prethodnim utakmica bio prva meta Toam Brejdija ovaj rezultat još više dobija na značaju.

Tom Brejdi imao je učinak od 323 jarda dodavanjem i tri tačdauna, dok je njegov kolega sa druge strane Mark Sančez bacao za 301 jard, upisao je jedan tačdaun i jedan interspešn.

Petriotsima je ovo 8. pobeda u šampionatu uz 3 poraza i oni su prvi u diviziji AFC Istok, dok su Džetsi na dnu iste divizije sa 4 pobede i 7 poraza.

Vrlo neizvestan meč viđen je u Detroitu gde su Hjuston Teksansi fild golom u produžetku stigli do pobede nad Lajonsima od 34:31.

Slično kao u Dalasu i u Detroitu je veđen majstorski obračun kvoterbekova iz kojeg je Met Šaub na kraju izašao kao pobednik nad Metjuom Stafordom.

Staford je bacio za 441 jard, ali uz užasno mnogo potrošenih lopti. Čak 61 put je Staford pokušao dodavanje ali samo 31 bio kompletiran, od toga su dva bila za tačdaun.

Met Šaub je bio za nijansu konkretniji pa je imao 48 pokušaja dodavanja od kojih je 29 završilo u rukama njegovih saigrača za total od 315 jardi, a tome je dodao i jedan tačdaun ali i intersepšn.

Prevagu na meču ipak je napravio raning bek Teksansa Arijan Foster koji je iz 20 nošenja pretrčao 102 jarda i postigao dva tačdauna.

Hjuston sada sa 10 pobeda i jednim porazom čvrsto drži prvo mesto u diviziji AFC Jug dok, je Detroit na dnu divizije NFC Sever skorom od 4 pobede i 7 poraza.

Rezultati:

Hjuston – Detroit 34:31

Vašington – Dalas 38:31

Nju Ingland – Njujork Džets 49:19

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Grifin kaubojima skinuo skalp | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Hiya. Very nice site!! Man .. Excellent .. Wonderful .. I’ll bookmark your web site and take the feeds additionally…I’m satisfied to find so much useful information right here in the article. Thank you for sharing.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter