0
Evrokup

Pobeda Zvezde u NBA meču!

Objavljeno: 21.11.12 u 21:29

Zvezda je dobila šuterski duel protiv ekipe koja je poznata po dobijanju baš takvih mečeva. Ovim trijumfom Zvezda je došla do sedme pobede u nizu u svim takmičenjima.

A mora se reći da je Sasari bio fantastičan protivnik, ekipa koja ubaci 11 trojku za poluvreme a 17 na kraju meča definitivno opravdava očekivanja od jednog run and gun tima. Kada su svi znali kakav tim dolazi, očekivali su da će crveno beli usporavati igru i pokušavati da uguše protvnika, nije bilo tako. Potpuno neočekivano Zvezda se tokom celog meča fokusirala mnogo više na napad nego na odbranu i nošena fanatičnom podrškom Delija uspela da dobije taj napadački duel.

A kad smo već kod navijača, oni su iznenadili i sam tim Zvezde. Znajući da fudbaleri igraju kup utakmicu i da je danas velika pravoslavna slava, niko nije očekivao ovakvu posetu i ovako krcat Pionir kakav je večeras bio.

 

Takođe su meč obeležila dva veterana i bivša saigrača Igor Rakočević i Butsi Tornton. Obojica su nosila svoje timove kad je bilo najteže, Rakac je meč završio sa 28 koševa i 7 asistencija dok je Torton imao 33 poena od toga 13 samo u prvoj četvrtini. Treba pomenuti i još jednu odličnu partiju Brauna koji je preuzimao odgovornost čim Zvezda nebi imala rešenja u napadu, pa je meč završio sa 22 poena i 7 skokova.

Zvezda će u sledećem kolu gostovati Sasariju na Sardiniji u sredu, 28. novembra od 20.45.

Crvena zvezda DIVA: Cvetković 9, Braun 22, 7sk, Subotić 11, 7sk, Rakočević 28, 7as, Mitrović, Lazić 6, Simonović 4, Savović 7, Katić 11, Radivojević 2, Nelson 10, 6as, Skot 7.

Dinamo Sasari: Bineti, Laguci, Deveki, Tornton 33, 4sk, 3as, Ignerski 17, 6sk, T. Diener 13, 4sk, Saketi 5, D. Diener 14, 4as, Vanuco, Pinton 3, Diliegro, Izli 17, 5sk.

 

Utakmicu otvara Sasari trojkom ali Zvezda preko Rakočevića i Nelsona dolazi u minimalnu prednost. Mnogo run and gun košarke u prvih četiri minuta pa je rezultat 12:10. Odbrane praktično da ne postoje na početku a Zvezda preko Skota dolazi do prednost od 5 poena. Brz protok lopte na obe strane koristi Savović pa trojkom uvećava prednost ali i Sasariju ova igra odgovara u napadu pa se Zvezda drži na 5 razlike. Zvezda ima probleme u odbrani ali u napadu Rakočević nosi crveno bele, ipak novom trojkom Tortona prednost se topi na samo poen razlike. Zvezda usporava malo igru i fokusira napade na Brauna koga teško čuvaju centri Sasarija, ipak preko nove trojke, sada Ignjevskog Italijani izjednačuju. Posle dobre odbrane crveno beli ipak ne uspevaju da pokupe loptu a Sasari to koristi pa šestom trojkom dolazi u prednost. velikom neopreznošću Radivojevića gosti dolaze na sekund do kraja četvrtine do dva poena razlike 31:33 uz šut za tri poena  6/9.
Druga četvrtina počinje sa 4 vezana poena Brauna koji Zvezdi vraćaju prednost od 2 poena. Cvetković se dobro postavlja u odbrani za faul u napadu a Braun nastavlja svoju seriju. Vuk Radivojević nastavlja  seriju Zvezde na 8-0 pa trener Sasarija traži tajm aut. Malo sreće za crveno bele u odbrani a u napadu Nelson prodorom donosi 8 razlike 41-33. Seriju konačno prekida Sasari posle još jedne promašene trojke, a Saketi u sledećem napadu pogađa trojku i gosti se brzo vraćaju na tri poena zaostatka. Za čudo dolazi do perioda bez poena ali to nije rezultat dobrih odbrana već brze igre, ipak Ignjevski taj kratki post prekida trojkom a Braun vraća Zvezdu sa posta u sledećem napadu na +4. Nesportski faul na dva razlike nad Nelsonom pravi Diner. To Nelson i Savović koriste pa crveno beli opet imaju 6 razlike ali Torton odmah to vraća trojkom. Rakočević daje koševe ali Tprton ubija trojkama pa se Sasari spušta na 53:51. Tortona preuzima Skot ali ovaj preko ruke donosi novom trojkom prednost gostima od jednog poena. Rakočević vraća Zvezdu u prednost vrlo teškim pogođenim šutem i posle sjajnom odbranom i prodorom coast to coast. To su ujedno bili i poslednji poeni u poluvremenu koje se završilo sa čak 57:54. uz šut Sasarija za 3 od 11/16 a Zvezde 1/7.
Drugo poluvreme otvara poenima na drugi obruč Skot posle dve promašene trojke gostiju. Opet kao na startu meča dolazi do velike razmene poena koju bolje koriste Italijani i dolaze na samo poen zaostatka. Subotić daje trojku za novu prednost od šest razlike a Sasariju je stao šut. Majstorskim potezom kapitena Rakočevića koji dobija koš faul Zvezda ide na 8 razlike. Odmah Diner trojkom pokušava da vrati svoj tim ali Subotić odgovara na trojku. Ipak Subotić freši u odbrani pa Diner pogađa još jednu trojku. Ali Rakočević nosi svoj tim trojkom na +9. Brani se dobro Zvezda  a Lazić pogađa trojku za +11 i eksploziju u Pioniru. Ipak Sasari opet vezuje penale i trojku pa smanjuje rezultat ali Rakočević koristi put koji mu je Katić napravio do koša i vraća crveno bele na osam razlike. Zvezda malo popušta odbranu ali Braun i Katić drže prednost. Fantastičnim dodavanjem Rakočevića za Nelsona Zvezda ide na 90:78 a sudije ne priznaju trojku Nelsonu u zadnjoj sekundi.

Poslednju deonicu poenima otvara trojkom Sasari. A Braun daje koš u sledečem napadu posle ofaznivnog skoka. Braun nastavlja da nosi Zvezdu ali Ignjevski odmah postiže trojku i smanjuje prednost na 94:86. Cvetković posle odlične asistencije vraća trojku u sledećem napadu. Ne brani Zvezda napad ali novom trojkom Cvetkovića ide na 100:88. A nezaustavljivi kapiten Rakočević donosi 14 razlike a trener gostiju traži minut odmora. Braun nosi Zvezdu na +16 na 5 minuta i 20 sekundi do kraja. Ipak i pored dobre odbrane Torton vraća goste na 104:94 pa Vukoičić odmah traži tajm aut. Vezuje opet Zvezda greške u napadu pa Torton i pored jake odbrane spušta prednost zvezde na 8 razlike. Lazić prekida ovu seriju gostiju vrlo važnom trojkom a Torton konačno promašuje a Rakac nasvalja svoju seriju. Torton pogađa još jednu trojku za trideseti poen ali i Rakočević ima svoje veče pa solo prodorom vraća Zvezdi 12 poena prednosti. Torton jednostavno pogađa sve pa i novu trojku preko Savovića. Zakucavanjem Brauna na 40 sekudni do kraja Zvezda ima +11 i  pobedu u rukama. Na dve sekunde do kraja Savović pogađa trojku za NBA rezultat 116:104.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter