in ,

Mandžukićev potez pod istragom

Nemačko tužilaštvo će pokrenuti istragu povodom salutiranja hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića na meču sa Nirnbergom.

Mario Mandžukić je proslavio gol salutiranjem prema navijačima Bajerna, a svima je bilo jasno da je to bio pozdrav hrvatskim generalima koji su oslobođeni u Hagu.

Napadač Bajerna je prvo ruku stavio na čelo nakon čega je visoko podigao u vazduh. Nemačko tužilaštvo pokrenulo je istragu kako bi se utvrdilo da li je pozdrav bio nacistički ili nije.

Mandžukićev saigrač iz redova Bajerna Džerdan Šaćiri pridružio se kolegi i na sličan način salutirao.

„Slučaj je prosleđen odeljenju za političke prestupe. Tužilac razmatra činjenice i trenutno ne može da se predvidi koliko će trajati ovaj slučaj. Zakonom će biti utvrđeno da li je prilikom proslavljanja gola zapravo počinjeno kazneno delo pozdrava Hitleru“, izjavila je portparol tužilaštva u Nirnbergu Antje Gabrijel-Gorsolke.

Nemačka fudbalska federacija upozorila je Mandžukića i Šaćirija da se ubuduće uzdrže od sličnog proslavljanja gola „u cilju izbegavanja pogrešnih tumačenja“.

Diskusija

Odgovorite
  1. When I first saw this title Mandžukićev potez pod istragom | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Hiya. Very nice website!! Guy .. Beautiful .. Amazing .. I will bookmark your web site and take the feeds also…I am satisfied to locate numerous useful information right here within the post. Thank you for sharing…

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Kraj sezone za Fojca?

Veliko srce Jelene Janković