0
Domaći fudbal

Dug Zvezde 48,4 miliona evra

Objavljeno: 21.11.12 u 14:18

To je utvrđeno prema dokumentaciji dostupnoj Komisiji za stabilizaciju i konsolidaciju kluba, a Čović, koji je u radnoj grupi zadužen za finansije, očekuje da pojedinci i firme koji su pozajmljivali novac Crvenoj zvezdi odustanu od potraživanja, prenosi Tanjug.

Na sajtu crveno-belih objavljen je intervju Čovića dnevniku „Sportski žurnal“ u kojem on ističe da bi klub ove godine bio u plusu 45 miliona dinara da nije opterećen zateznim kamatama i da novac nije trošen na konsalting usluge.

Čović i Radna grupa Crvene zvezde smatraju te troškove nedozvoljenim, a prema njegovoj tvrdnji takve stavke olakšale su klupsku kasu za oko 260 miliona dinara.

On je naveo da pozajmice bivših i sadašnjih članova klupskog rukovodstva ukupno premašuju sedam i po miliona evra.

„Sve pozajmice koje su davali pojedinci, ili pojedinci u ime firmi, trebalo bi da budu otpisane, jer nije logično da Zvezda najviše duguje nekome ko sedi u njenoj upravi. Računam da pravim pristupom možemo te pozajmice da sklonimo iz našeg finansijskog bilansa“, izjavio je Čović za „Sportski žurnal“.

Račun Crvene zvezde u blokadi je zbog oko 1,25 milijardi dinara i Radna grupa očekuje da ona „padne“ do kraja godine, a prema Čovićevim rečima, najveći deo duga otpada na potraživanja banaka.

„Bilo bi dobro da banke budu konstruktivne. Imamo takvo obećanje i to znači da ćemo morati da napravimo realan, zajednički pristup. Niti banke to mogu da naplate odmah, niti Zvezda to može odmah da plati. Nisu ni one davale novac samo zato što vole Crvenu zvezdu, imale su svoju korist. Moramo pronaći rešenje prema kojem niko neće biti oštećen“, smatra Čović, dodajući da će u sanaciji dugova biti kombinovane određene metode, ali da će to biti poznato tek posle potpune analize svih poverilaca.

„Probaćemo da ih svrstamo u određene klase i da zajedno sa njima napravimo kriterijume za plan reorganizacije, svakome po zasluzi. Ovaj klub je institucija ove države i mislim da su mnogi živeli dobro u ime i na račun Crvene zvezde. Sada je došlo vreme da oni koji je vole, mislim da ih ima puno, iskažu tu ljubav i praktično“, zaključio je Čović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter