0
Evrokupovi

Bye, bye City!

Objavljeno: 21.11.12 u 22:52

Mančester Siti je i drugu godinu zaredom ispao iz Lige šampiona u prvoj fazi! Neverovatno da ekipa koja toliko vredi ne može da prođe dalje, ali realno izabranici Roberta Manćinija nisu ni zaslužili da idu dalje, a imali su u grupi i neverovatnu Borusiju Dortmund uz madridski Real.

Sitiju je bila neophodna pobeda protiv Reala na Itihadu da bi ostali u konkurenciji za plasman u nokaut fazu, ali nisu uspeli da dođu do nje. Hladan tuš za Manćinija i sve desio se u 10. minutu kada je Majkon posmatrao kako Benzema ispred njega utrčava i šalje loptu u mrežu, a Hart je posle samo mogao da urla na celu odbranu. Krenuo je Siti da igra, stvarao šanse, ali nije to bilo dovoljno, jer je Kasiljas bio raspoložen. Tek u 73. minutu su došli do izjednačenja kada je dosuđen penal (koji nije postojao) i dodeljen crveni karton Arbeloi (potpuno idiotski, drugi žuti). Sa bele tačke je neumoljiv Aguero za 1:1. Džeko promašuje fenomenalnu priliku da dovede Siti u vođstvo i definitvno Bosanac nije isti kada igra od prvog minuta i kada uđe sa klupe. Bolji je kao džoker… Navikao se valjda. Do kraja meča Siti nije uspeo da stvori nijednu ozbiljnu priliku, pa će morati da se oprosti od Lige šampiona na meču poslednjeg kola u Dortmundu…

A Dortmund? Milioneri su rašrafili Ajaks u sred Amsterdama sa 4:1! Neverovatna igra ekipe Jirgena Klopa, koja je definitivno spremna za velike rezultate! Krenuli su silovito i poveli golom Marka Rojsa posle asistencije Marija Gecea. A onda je omaleni Gece uzeo stvar u svoje ruke, u 36. minutu se prošetao pored nesrećnog Van Rijna koji nije znao šta ga je snašlo i 0:2. Već u 41. minutu je sve rešeno golom Roberta Levandovskog, a poljski napadač je postigao još jedan pogodak u 67. minutu. Ajaks je bar spasio čast i pogotkom Hesena bar malo obradovali navijače.


Dortmund i Real su u osminifinala, a Ajaks bi lako mogao do Lige Evrope, jer će Siti biti potpuno demotivisan u Dortmundu u poslednjem kolu.
TABELA: Dortmund 11, Real 8, Ajaks 4, Mančester Siti 2.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter