0
Evrokupovi

Arsenal i Šalke u nokaut fazi!

Objavljeno: 21.11.12 u 22:42

Potpuno očekivano iz grupe B Lige šampiona u osminutfinala idu Arsenal i Šalke! Ovo je poznato posle 5. kola, gde su tobdžije na Emirejtsu savladale Monpelje sa 2:0, a Šalke je u Gelzenkirhenu jedva savladao Olimpijakos.

Arsenal se dugo mučio protiv jako loše ekipe Monpeljea, a povele su tobdžije u 49. minutu kada su po levoj strani kombinovali Podolski i Vermalen, a Žiru spustio loptu za Vilšira koji postiže pogodak. Sve je rešeno na Emirejtsu u 63. minutu kada je Podolski dodao za Čembrlena, ovaj mu nabacio loptu na volej, a Nemac majstorski iz prve zakucao loptu u mrežu! To je bilo dovoljno izabranicima Arsena Vengera protiv nejakog Monpeljea, koji će ove sezone biti presrećan ako završi u gornjem delu tabele domaćeg šampionata.

Šalke i Olimpijakos su odigrali predosadnu utakmicu u Gelzenkirhenu, a uspavanku je prekinuo Kristijan Fuks koji nije hteo da dodaje loptu nikome sa 23-24 metra, šutnuo je i pogodio dalji ugao i rešio meč. Mogao je Šalke i do ubedljivije pobede do kraja ali su promašivali i Puki i Huntelar i Dreksler… Ali to niko neće pamtiti, već će se gledati to da je Šalke u osminifinala.

U poslednjem kolu će se odlučivati samo o prvom mestu u grupi kada Arsenal gostuje u Pireju Olimpijakosu, a Monpelje dočekuje Šalke.
TABELA: Šalke 11, Arsenal 10, Olimpijakos 6, Monpelje 1.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter