0
Evrokupovi

Dama zavela plavce

Objavljeno: 20.11.12 u 22:42
U mečevima grupe E Juventus i Šahtjor su zabeležili pobede, pa će se o učesnicima osminefinala odlučivati u poslednjem kolu kada Šahtjor dočekuje Juventus, a Čelsi ekipu Nordsjaelanda.
Juventus je u derbiju kola savladao Čelsi sa 3:0. Odličan meč stare dame, bolje su počeli meč, stvorili nekoliko poluprilika, a dali su gol u idealnom trenutku – 38. minut se igrao kada je Pirlo uputio bezopasan udarac, ali je Kvaljarela malo zakačio loptu i prevario Čeha, koji je, ruku na srce, mogao bolje da interveniše. Samo minut kasnije neverovatna šansa za Juve, Lihtštajner glavom, Čeh je već savladan, ali Kol sa linije izbacuje loptu! U 50. minutu Vučinić je oboren u kaznenom prostoru Čelsija od strane Kejhila, ali penala nema. U 61. minutu rešeno je pitanje pobednika, Vučinić je povukao napad, prosledio loptu do Asamoe, koji u šesnaestercu pronalazi Vidala koji matira ovoga puta nemoćnog Čeha. U 90. minutu Sebastijan Đovinko postiže i treći pogodak za damu, a Di Mateo bi trebalo da stavi prst na čelo posle ovog meča, jer u slučaju remija Šahtjora i Juvea u Donjecku, Čelsi ispada!
Šahtjor je ipak lako savladao ekipu Nordsjaelanda, ali nije sve tako moralo da se završi jer su olako shvatili šampiona Danske i dva puta su gubili, da bi se na kraju uozbiljili i slavili sa 5:2.
Danci su poveli preko Nordstranda u 24. minutu, a dva minuta kasnije je izjednačio Luiz Adrijano. U 29. minutu opet se raduju domaći navijači, gol postiže Lorencen. Do kraja poluvremena, Šahtjor stiže do izjednačenja golom Vilijana.  Na poluvremenu je palo ribanje u svlačionici Šahtjora, pa su u drugom delu dali još tri komad, prvo je Vilijan Ukrajince doveo u vođstvo, a zatim je Luiz Adrijano sa dva gola doneo ubedljiv trijumf Šahtjoru.
O svemu će se odlučivati u poslednjem kolu kada igraju Šahtjor – Juventus i Čelsi – Nordsjaeland.
TABELA: Šahtjor 10, Juventus 9, Čelsi 7. Nordsjaeland 1.
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter