0
AdmiralBet ABA Liga

Pobeda Partizana za čelo tabele

Objavljeno: 19.11.12 u 22:40

Odigrana je poslednja utakmica 9. kola ABA lige u kojoj je Union Olimpija dočekala Partizan i doživela poraz. Crno beli su se pobedom od 86:82 (21:19, 27:19, 16:25, 22:19) vratili na čelo tabele.

Partizan se malo bolje snašao na početku meča, a najviše zahvaljujući Vladimiru Lučiću crno beli su sticali prednost. Ipak, košarkaši Olimpije su trojkom Prepeliča u poslednjem minutu prvog dela došli na minus 2.

Na startu druge četvrtine vodila se ravnopravna borba, ali je Partizan dobrom igrom Anđušića, Lučića i Milutinova došao do najveće prednosti na meču 42:28. Do odlaska na odmor crno beli su održavali prednost koja je na poluvremenu iznosila 48:38.

Domaći košarkaši su tokom treće deonice uspeli da anuliraju prednost Partizana. Poveli su „zmajčeki“ trojkom Prepeliča za 61:60, ali su ipak izabranici Duleta Vujoševića otišli na kratak predah sa poenom prednosti 64:63.

Veoma uzbudljivo bilo je u poslednjem periodu igre kada su se timovi smenjivali u vođstvu. Partizan je pred kraj uspeo da stekne plus 4, a košarkaši Olimpije se nisu najbolje snašli u završnici. Crno beli su zabeležili sedmi trijumf u ovoj sezoni sa 86:82.

U ekipi Partizana najefikasniji je bio kapiten ekipe Vladimir Lučić koji je ubacio 13 poena od kojih je čak 11 ubacio u prvoj četvrtini. Po 12 poena postigli su Dru Gordon i Dejan Musli. Gordon je zabeležio i 7 skokova, a Lučić 6.
Kod domaćih Blažič je bio najbolji sa 22 poena, a Prepelič i Bejns su imali po 16.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter