0
Košarka

Nismo nikog usrećili

Objavljeno: 19.11.12 u 17:40

Srbija je izvučena iz šestog, najslabijeg šešira, pa je razumljivo što ostatak reprezentacija u grupi ima mišljenje da je mogao i bolje da prođe. Podsetimo u grupi su pored naše reprezentacije još i Litvanija, Letonija, Bosna i Hercegovina, Makedonija i Crna Gora.

Selektor Crne Gore je dao svoj komentar na grupu.
„Iako smo u teškoj grupi, imamo čemu da se nadamo i cilj je prolazak dalje. Realno je očekivati da će Srbija i Litvanija biti znatno jače ako dođu u najjačim sastavima, ali mi smo pokazali da se nikome nećemo predati“, kaže Luka Pavićević.

„Zadatak je težak, ali ostvariv. Imamo čemu da se nadamo i razlog za optimizam. Cilj nam je druga fazu, a u prve tri utakmice igraćemo mini turnir protiv Makedonije, Letonije i BiH, gde ćemo reštiti pitanje prolaska u drugu rundu“, dodao je Pavićević.

„Nismo mogli da biramo, ali kada vam iz šestog šešira dodje jedna Srbija, onda morate da kažete da je grupa teška, njih niko ne želi da izvuče,“ rekao je selektor Litvanije Jonas Kazlauskas.

Ni Letonski selektor Ajnars Bagackis nije bio srećan.
Pre nego što nam je zapala Srbija verovao sam da sa Makedonijom i Litvanijom možemo u drugi krug, a onda smo izvukli Srbiju. Nismo baš srećni što je takva jedna reprezentacija u šestom šeširu. Imamo vremena za pripremu, borićemo se pa šta bude“, rekao je Bagackis.

Bosanci nas izdvajaju kao favorite ali se i oni nadaju prolazu dalje.
„Grupa je vrlo nezgodna, ali na Eurobasketu nema lakih grupa. U našoj grupi su favoriti Litvanija i Srbija, a sve ostali će se boriti za treću poziciju. Iako je grupa jako teška Bosna i Hercegovina će igrati u drugom krugu“, rekao je Harun Mahmutović Generalni sekretar košarkaškog saveza BiH.

Evropsko prvenstvo u Sloveniji održaće se od 4. do 22. septembra sledeće godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter