0
Domaći fudbal

Nećete me oterati iz Beograda

Objavljeno: 19.11.12 u 13:20

Poručile su pristalice Crvene zvezde treneru Partizana Vladimiru Vermezoviću da ode s Senjaka, a on im poručuje da to neće učiniti.

Eto, umesto da pišemo o derbiju, lepim golovima i svemu što fudbal krasi, u Srbiji se posle utakmica Partizana i Crvene zvezde samo priča o nefudbalskim temama.

„Na Senjaku živim već 20 godina i nikada nisam imao sličan problem. Dobro, bilo je nekih verbalnih dobacivanja, ali ovako nešto nikada. Ovo je kraj grada gde su mi odrasla deca, gde su završila školu i zbog porodice mi je najžalie.

Malo je kontradiktorno da se pre utakmice minutom ćutanja odala počast svim žrtvama akcije „Oluja“ kao i onima koji su proterani s svojih ognjišta, a mene neko sada tera iz grada u kom sam rođen.

Ne, neće me niko oterati odavde, a nema potrebe da tražim neko posebno obezbeđenje, dok šetam u gradu u kom sam rođen.

Ne znam samo šta bi se dogodilo da smo kojim slučajem pobedili u derbiju. Uz to, mislim da treba prestati s pravdanjem u stilu da su to „dorigirani ili pijani klinci“, nego tome treba da se stane na put.

Takođe, ne mogu da verujem kako postoje priče da su to uradili navijači Partizana. Ne, oni to nisu uradili, nego su to učinili navijači Zvezde, ali ne generalizujem ovim putem sve navijače.

Bio sam na Marakani 2000. godine kad su naš trener i igrači dobili batine, a kako tada niko nije kažnjen, sumnjam da će i sada neko biti“, kaže Vermezović, a onda dodaje jedna zanimljiv detalj:

„Posle utakmice u našu svlačionicu je ušao Zvezdin bezbednjak koji putuje s Savezom i vređao jednog našeg mladog igrača i rekao mu: „Šta je siso?“. To je njihov manir, a nisu prišli meni ili Saši Iliću, nego jure našu decu?

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter