1
AdmiralBet ABA Liga

Zvezda u seriji pobeda

Objavljeno: 18.11.12 u 21:04

Košarkaši Crvene Zvezde DIVA savladali su večeras u devetom kolu ABA lige ekipu Krke iz Novog Mesta 79:61(20:13, 16:17, 22:13, 21:18)

Ovo je bila šesta pobeda crveno belih u nizu u svim takmičenjima a ono što može da raduje je činjenica da je Zvezda odigrala nešto sigurniji meč nego inače. Ruku na srce i večeras je bilo oscilacija ali ne onoli drastičnih a čini se da je i Vlada Vukoičić uspeo da svaki put izmenama i tajm autom spreči pojavu crnih serija u igri svog tima.

 

Od samog starta i kraja prve četvrtine pa sve do kraja meča, crveno beli su imali prednost. U pojedinim trenucima kada je Krka bila blizu povratka u meč, sjajno su reagovali Rakočević i Braun pa pobeda nije dolazila u pitanje.

Krka je mnoge svoje napade bazirala na šutu za tri poena a kako je ubola samo tri trojke do kraja meča jasn0 je da im baš i nije bilo veče. Zvezda je igrala dobru odbranu i birala je šuteve u napadu pa je pobeda potpuno zaslužena. Još mora da se radi na pas igri u kontra napadima pošto crveno beli forsiraju brzu igru i često greše u tim situaijama

Posebnu pažnju u dvorani privukli su fudbaleri i vaterpolisti Zvezde koji su dobili ovacije od publike u Pioniru.

Najbolji pojedinac meča bio je Elton Braun sa 15 koševa i 12 skokova, isto toliko poena imao je i kapiten Rakočević. Kod gostiju 11 poena je imao Vladović.

CRVENA ZVEZDA DIVA: Cvetković 2, Braun 15, 12sk, Subotić 2, 3sk, Rakočević 15, Mitrović 2, Lazić 2, Simonović 3, Savović 14, 5sk, Katić 1, Radivojević 7, Nelson 10, Skot 6.

KRKA: Lorbek 11, Vladović 11, 6sk, 5as, Rojc 2, Lalić 10, 8sk, Murić 7, 6sk, Pavić 10, 5sk, Zatežić, Lučić 8, Pajić 2, Kastrati, Golemac, Bolčina.

 

Utakmicu otvara Rakočevič poenima iz kontre posle ukradene lopte Lučiću i poenima Nelsona posle promašaja Krke u napadu.Usledilo je nekoliko vezanih grešaka u napadu Zvezde pa gosti dolaze do izjednačenja 6:6. Vukoičić uvodi Brauna pa preko njegovih poena iz fejd aveja Zvezda konačno rešava jedan duži napad.  Nekoliko sumnjivih odluka sudija ne dozvoljavaju Zvezdi da se odlepi, faul u napadu sviran Rakočeviću i faul sviran Skotu su dovoljni da se Krka drži na 9:7. Ni Krka baš ne blista u napadu pa prave dosta grešaka u pokušajima lob pasova ka centru. Trojku daje Savović ali crveno beli ne uspevaju da povežu nekoliko dobrih napada i odbrana. Radivojević u dva napada za redom pokušava za tri poena i obaputa teško promašuje pa gosti dolaze u prednost od jednog poena. Iz trećeg pokušaja Vuk pogađa trojku  a u sledećem napadu koš faulom Brauna Zvezda ponovo ide na +5. Stegli su u odbrani crveno beli i to daje rezultate idu  preko Savovića na +7 na kraju četvrtine 20:13.

Druga četvrtina počinje opet dobrom odbranom Zvezde i trojkom Savovića pa domaći imaju dvocifrenu prednost. Pavič posle dugo vremena daje koš i prekida seriju Zvezde ali samo na kratko pošto Savović ima još jedno dobro veče i posle asistencije Brauna lako poentira pod košem.  Vukoičić iz igre vadi Brauna, Rakočevića i Savovića pa Zvezda ne daje koš skoro 3 minuta. Krka to ne koristi baš najbolje ali uspeva da se spusti na -8. Zvezda bacanjima prekida seriju bez poena mada ne ide ponovo dobro crveno belima sa linije penala pa Skot i Katić pogađaju samo po jedno. Sušta se Krka pre teško pogođenih šuteva preko ruke na -6 ali Skot trojkom vraća Zvezdi sigurnu prednost. Dobrom odbranom Skota i Cvetkovića zvezda dolazi do lakih poena i ide na +11. Zvezda potom do kraja četvrtine vezuje greške u napadu pa se na poluvreme ide rezultatom 36:30.

Drugo poluvreme otvara Igor Rakočević trojkom sa čiste pozicije. Zvezda ponovo steže odbranu i Krka nikako ne dolazi do poena, sa druge strane preko Katića i Nelsona crveno beli idu na +13 a trener Krke je primoran da traži minut odmora. Nastavak donosi prilično jalovu igru na obe strane, Krka pokušava šutevima iz daljine dok Zvezda u napadu previše davi loptu. Konačno Krka pogađa trojku i ide na -9. Zvezda se ponovo muči sa bacanjima, Braun promašuje oba pa a Lalić u nastavku dovodi Krku na -5. Posle tajm auta koji je tražio Vukoičić  Zvezda uz malo sreće opet preuzima inicijativu i vraća se +10 koš faulom a pre toga odličnom blokadom Brauna. Braun nastavlja seriju i sa još četiri poena donosi Zvezdi sasvim sigurnu prednost od 14 koševa. Nastavlja Braun seriju i daje koš posle 2 ofanzivna skoka za kraj treće četvrtine 58:43.

Poslednju deonicu Braun počinje dobrom odbranom ali i greškom u napadu. Krka nastavlja da promašuje za tri a nameran faul u kontri nad Lazuićem pravi Lorbek. Maksimalno to korite crveno beli i preko Rakočevića idu na 19 razlike. Daje Krka konačno i drugu trojku na meču ali Nelson u solo prodoru montruozno zakucava i Krka ponovo uzima tajm aut. Zvezda sigurnom igrom ide na +20 i na 5 minuta do kraja rešava meč. Dolazi do opuštanja kod Zvezde,  krka uspeva da pogodi i treću trojku a nelson uspeva da izgubi loptu i zaradi namernu ličnu. Ipak gosti to ne koriste, promašuju oba bacanja i ne koriste napad a trener Krke, Aleksandar Sekulić, dobija tehničku. Rakočević i Savović bacanjima vode Zvezdu na +15.  Do kraja Zvezda rutinski održava prednost, meč se završava rezultatom 79:61.

 

 

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter