in ,

Šuker: Packe za Štimca

Kako piše Tanjug, predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Davor Šuker rekao je danas da je selektor reprezentacije Igor Štimac zaslužio „packe“ zbog najave da bi generali Ante Gotovina i Mladen Markač mogli da izvedu početni udarac na utakmici sa Srbijom.

„Govor generala Gotovine i Markača bio je najbolji, kratak i jasan, gledajmo u budućnost. Neko se malo zaigrao pa će biti malo packi. Nadam se da su i generali navijači i da mogu da dođu na stadion. Ne treba da se gleda ko će da izvede početni udarac, već kako da se ode na SP u Brazil i kako osvojiti tri boda“, rekao je Šuker gostujući na hrvatskoj televiziji Z1.

On je pozvao na smirivanje strasti i izdizanje iznad prošlosti.
„Moramo da pazimo, ta utakmica je nešto iznad svega. Tražili smo pre par meseci da se tenzije smire i tako moramo i da se ponašamo. Moramo da pokažemo respekt prema Srbiji. Moramo da pokažemo da smo civilizovana država, da ulazimo u Evropsku uniju. Hajde da se izdignemo iz okova prošlosti“, dodao je Šuker.

Gotovina i Markač u petak su oslobođeni presudom Haškog tribunala, a Hrvatski fudbalski savez uputio im je javni poziv da budu specijalni gosti na utakmici sa Srbijom u martu, što je izazvalo žestoka reagovanja u Srbiji.

Utakmica kvalifikacija za SP u Brazilu između Hrvatske i Srbije igra se 22. marta na zagrebačkom Maksimiru.

Autor: Site Default

Serbian sports journalist, NBA analyst

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Duda zadovoljan

Otkaz Ivanoviću