0
Američki fudbal

Mede napadaju kopače zlata

Objavljeno: 18.11.12 u 13:09

U nedelju i ponedeljak igraju se utakmice 11. NFL vikenda. Derbi meč zakazan je za ponedeljak u San Francisku gde će 49ke dočekati Čikago Berse koji će najverovatnije biti oslabljeni na poziciji kvoterbeka jer se Džej Katler još uvek nije oporavio od povrede koju je zadobio prethodnog vikenda, pa će na njegovoj poziciji biti Džejson Kembel.

Sa druge strane 49ke imaju problem na istoj poziciji jer je još uvek neizvestan nastup Aleksa Smita.

Ipak, da se vratimo na današnje mečeve. Derbi dana svakako je u Pitsburgu gde će u divizijskom odmeravanju snaga Stilersi ugostiti Baltimor Rejvnse.

Ben Rotlisberger sigurno neće moći da predvodi napad Stilersa, pa su tako Rejvnsi na ovom meču izraziti favoriti, jer je teško očekivati da veteran Brajn Leftvič može adekvatno da vodi napad „čeličnih“.

Rejvnsi sa druge strane nemaju personalnih problema i igraju u velikoj formi tako da bi u ovakvim okolnostima sve drugo osim pobede Baltimora bilo iznenađenje.

Biće zanimljivo u Bostonu gde će Nju Ingland Petriotsi dočekati Indijanapolis Koltse. do pre par sezona ovo bio veliki obračuna Brejdija i Meninga, ali ovoga puta biće to veliki obračun veterana Brejdija i rukija Laka. Endrju Lak vodi napad Koltsa kao da je već nekoliko sezona startni NFL kvoterbek, pa bi zbog toga trebalo očekivati neizvestan okršaj na stadionu Žilet.

Grin Bej Pekersi putuju u Detroit gde će u divizijskom odmeravanju snaga ukrstiti koplja sa Lajonsima. Pekersi su prošli vikend bili slobodni pa će prilično sveži dočekati meč, dok su Lajonsi prošle nedelje imali naporan meč u Minesoti gde su poražen i od Vajkingsa.

Bronkosi predvođeni, to je sada sasvim jasno, poptuno opporavljenim Pejtonom Meningom dočekuju na Majl Haj Stadionu San Dijego Čardžerse u derbiju divizije AFC Zapad. Čardžersi podižu svoju formu, ali iako treba očekivati neizvestan meč, favoriti su Bronkosi koji posle dugo vremena imaju stabilnu i ozbiljnu ekipu.

Parovi 11. NFL Vikenda:

Četvrtak

Majami – Bafalo 14:19

Nedelja:

Arizona – Atlanta

Tampa Bej – Karolina

Klivlend – Dalas

Grin Bej – Detroit

Džeksonvil – Hjuston

Sinsinati – Kanzas Siti

Njujork Džets – Sent Luis

Filadelfija – Vašington

Nju Orleans – Oukland

San Dijego – Denver

Indijnapolis – Nju Ingland

Baltimor – Pitsburg

Ponedeljak:

Čikago – San Francisko

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter