0
AdmiralBet ABA Liga

Čeka nas težak meč

Objavljeno: 18.11.12 u 20:29

Crno-beli u ponedeljak 19. novembra gostuju u Ljubljani. U sklopu 9. kola Jadranske lige košarkaši Partizana mt:s susrešće se sa Union Olimpijom. Meč se igra u 20,30 časova.

Nakon prve pobede u ovoj sezoni Evrolige ekipa Duška Vujoševića nastavlja takmičenje u regionalnoj ligi. Trenutno je klub iz Humske na drugoj poziciji na tabeli uz utakmicu manje u odnosu na Igokeu, sa skorom od šest pobeda i dva poraza. Ljubljanski tim zauzima sedmu poziciju na tabeli ABA lige, sa dosadašnjim skorom od četiri pobede i isto toliko izgubljenih utakmica.

U prethodnom kolu regionalne lige Partizan mt:s je izgubio utakmicu protiv Crvene zvezde Beograd Diva rezultatom 78:92, dok je Olimpija ubedljivo savladala mađarski Solnok rezultatom 83:63.

„Olimpija kao klub spada u red ekipa koje imaju najveće pretenzije kada je u pitanju ovogodišnje takmičenje u Jadranskoj ligi. Sigurno je da nisu najsretnije startovali, s obzirom na četiri poraza koja su zabeležili, tako da će nastaviti u svakoj narednoj utakmici, pa tako i protiv nas, da igraju što kvalitetnije i da poprave taj skor. Oni su formirali tim sa idejom da se plasiraju na završni turnir, među četiri najbolje ekipe, odnosno da osiguraju eventualno plasman u Evroligu, s obzirom na novi sistem prolaska u najelitnije takmičenje. Očekuje nas jedna vrlo teška utakmica i mi ćemo nastojati da ponovimo mnogo dobrih stvari, elemenata u našoj igri koji su bili prisutni na poslednjoj utakmici protiv ekipe Bešiktaša. Sa osnovnom idejom i planom da pobedimo tu utakmicu, što bi nam mnogo značilo u nastavku šampionata, da dočekamo mnogo mirnije naredne protivnike koji nas čekaju. Sam taj ritam odigravanja utakmica, četvrtak-nedelja, ostavlja nam mnogo kvalitetnijeg i mirnijeg prostora za ovom mladom ekipom kao što je naša.

Ekipa Olimpije je jedan vrlo kvalitetan tim, koji je koncipiran i sastavljen da bi obezbedio učešće u Evroligi i da ove godine prođe taj prvi krug u evroligaškom takmičenju. Tu su nosioci igre veoma iskusni igrači. Pre svega mislim na njihovu bekovsku liniju, dva plejmejkera amerikanac Voters i Raniko, zatim na pozicijama dva i tri, Prepelič, koji je odličan šuter, potom Salin, Blažič, a ništa slabija nije centarska linija, koju predvodi na poziciji četiri Pejdž, vrlo iskusan igrač kome je najjača odlika šut za tri poena u tranzitu. Osim njega, na poziciji pet su astralijski reprezentativac Bejns i vrlo talentovani, jedan od najtalentovanijih slovanačkih igrača, član mlade reprezentacije, Omić. Tako da čeka nas jedan vrlo značajan i težak meč, ali naravno po prirodi stvari Pratizan izaziva jedno veliko interesovanje gde god da gostuje i sigurno su sve ekipe maksimalno motivisane kada igraju protiv nas. Mi ćemo učiniti sve da stepen mobilnosti i motivacije bude na još višem nivou kada je naša ekipa u pitanju i očekujemo da zabeležimo pobedu“, istakao je trener Partizana mt:s Duško Vujošević.

Crno-beli u Ljubljanu putuju u nedelju, dan uoči utakmice, večernjim letom iz Beograda za Ljubljanu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter