0
Evropske lige

Topovi se čuli u severnom Londonu

Objavljeno: 17.11.12 u 16:00

Odigran je prvi meč 12. kola Premijer lige, a u derbiju severnog Londona Arsenal je savladao Totenhem sa 5:2. Ko zna šta bi se ovde desilo da Emanuel Adebajor nije isključen i to nekoliko minuta nakon što je goste doveo u vođstvo na Emirejtsu.
Odlično je Totenhem počeo meč, a sa dvojicom u napadu (Defo – Adebajor) su bili izuzetno opasni. Poveli su izabranici Viljaša Boaša golom Emanuela Adebajora, a posle udarca Džermejna Defoa.

Igrao se tada 10. minut meča, a samo osam minuta kasnije neverovatno glup potez i start Adebajora nad Kazorlom, a Hauard Veb je izvadio crveni karton. Bilo je jasno da se crno piše Totenhemu, jer sa igračem manje teško bi se odbranili i protiv slabijih timova od Arsenala.

U 23. minutu izjednačenje Arsenalu donosi perfektnim udarcem glavom sa penaltika Per Mertezaker, a posle centaršuta Tija Volkota. Usledila je neverovatna ofanziva Arsenala koja im se isplatila u 42. minutu kada je Podolski zatresao mrežu Ljorisa uz mnogo sreće, jer se lopta odbila od Galasa, pa opet udarila Nemca u nogu i otišla u mrežu.

A do kraja poluvremena tobdžije dolaze i do trećeg gola i to u nadoknadi, nakon prodora Kazorle (bio u fauliran, ali je Veb majstorski procenio situaciju i pustio prednost) i njegovog centaršuta loptu u mrežu sprovodi Olivije Žiru. U 60. minutu Santi Kazorla se upisuje i rešava meč, a kakvu takvu nadu Totenhemu daje Geret Bejl odličnim udarcem desnom nogom sa 20-tak metara kada je u 71. minutu matirao Šćešnog, koji se vratio na gol.

 

Volkot je u samom finišu zaigrao ao napadač, a u nadoknadi vremena postigao je i peti pogodak za svoj klub i to na asistenciju Okslejda Čembrlena.
U februaru 2012. godine Arsenal je na Emirejtsu savladao Totenhem sa 5:2, a sada se istorija ponovila. Viljaš Boaš i njegovi saradnici će morati da porade na mnogim stvarima, a Adebajor na ponašanju. Arsenal odnosi tri boda i sada je šesti na tabeli sa 19 bodova, a preskočili su na tabeli Totenhem koji je u ovom momentu osmi sa 17 bodova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter