1
Domaći fudbal

Preokret i pobeda Zvezde! /VIDEO/

Objavljeno: 17.11.12 u 21:11

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na Marakani sa 3:2 (1:2) ekipu Partizana u 143. večitom derbiju odigranom u okviru 13. kola Jelen Superlige. Zvezda je sada smanjila zaostatak za večitim rivalom na 5 bodova u prvenstvu.

Odlična utakmica na punoj Marakani. Otvorena igra na obe strane, crno – beli bolji u prvom, crveno – beli bolji u drugom delu igre.

„Velika bitka, velika borba. Nas je grč sputao u prvom poluvremenu. U drugom delu igre imali smo mnogo energije i želje i zasluženo smo pobedili. Došli smo u situaciju da smo se na najtežoj utakmici vadili i to se odrazilo na igru u prvom poluvremnu, ali ja sam zadovoljan“ rekao je trener Zvezde Aleksandar Janković posle meča.

Crno – beli su bolje otvorili meč i golom Mitrovića u 9. minut stigli do prednosti, Ipak vrlo brzo Kasalica donosi izjednačenje na meču igrao se 13. minut, da bi tek par minuta kasnije u 15. minutu Partizan ponovo poveo, a autogol postigao je Jovanović.

U drugom poluvremenu Zvezda kreće agresivnije i Luka Milivojević u 49. minutu sjajnim udarcem donosi izjednačenje. Konačnih 3:2 i veliki preokret Zvezde donisi MIlijaš u 75. minut.

Do kraja utakmice Partizan je napadao, crveno – beli na trenutke delovali konfuzno u odbrani ali do kraja nije bilo promene rezultata.

 
https://youtu.be/nkogxLSfxXM

95′ KRAJ DERBIJA! Crvena zvezda je preokretom stigla do pobede nad Partizanom od 3:2 i smanjila bodovnu razilku u prvenstvu na 5 bodova.

92′ Ninković je imao šansu posle kornera ali je mladi igrač crno . belih sa oko 8 metara iskosa sa leve strane šutirao nebu pod oblake.

90′ +4 Partizan pritiska u poslednjih pet minuta meča, a crveno – beli se grčevito brane.

85′ Poslednja izmena u Zvezdi. Umesto Milijaša je u igri Dimitrijević. Druga izmena kod Partizana, NIniković ulazi, a na klupu odlazi Marković.

80′ Vermezović menja. Umesto Ilića u igri je Stefan Šćepović.

77′ Prve ozbiljnije čarke na terenu. Posle rasprave Markovića i Vešovića došlo do odgurivanja, va igrač crveno – belih završio na travi. Epilog, žuti karton za Markovića.

74′ GOOL!! 3:2 Preokret Zvezde. Kasalice se izborio za loptu na desnoj strani, uputio je centaršut a kapiten Milijaš glavom zatresao mrežu crno – belih.

69′ Mijailović posle starta na sredini terena dobija žuti karton. Janković pravi drugu izmenu. Umesto povređenog Darka Lazovića ušao je Luka Milunović.

66′ Izmena u Partizanu. Jojić menja Nemanju Tomića.

63′ Žuti kartonm za Luku Milivojevića koji je iskusno prekunuo kontru Partizana faulom nad Lazarom Markovićem.

61′ Nova šansa za crveno – bele. Ostojić je pogrešio u pasu, Lazović je pretrčao istrčalog Petrovića ali je otišao previše u levo i potom je usledilo dodavanje Milijašu koji je sa 7-8 metara od gola traljavo reagovao i šansa je otišla u nepovrat.

57′ Velika šansa za Zvezdu- Vešović se sjajno ubacio po desno strani, centrirao na drugu stativu, usledila je povratna MIlijaša, a Lazović sa nekih 10 metara neometan šutirao preko gola.

53′ Nova šansa za crno – bele. Slobodnjak sa leve strane izveo je Tomić ali je Bajković bio siguran.

49′ GOL!! 2:2. Luka Milivojević doneo je izjednačenje Zvezdi. Vezista crveno – belih primio je loptu na 25 metara od gola, opalio je po lopti, koja je zakačila prečku i završila u golu Partizana.

46′ Počelo je drugo poluvreme. promena u Zvezdi, Vešović ušao umesto Mikića. Statistka kaže da je Zvezda u prvom poluvremena imala 545 poseda, nasparam 46% Partiizana, Crno – beli imali su 4 šuta ka golu, dok su crveno – beli to uradili 3 puta

45′ +2 Poluvreme 1:2. Partizan na na odmor odlazi sa golom prednosti. utisak je da crno – beli igraju mirnije sa boljom kontrolom lopte, dok Zvezda igra na mahove i bez jasne fizionomije u igri.

 44′ Lazović odlično izbacuje Mikića, ovaj ulazi u šesnaesterac ali loše centrira i lopta je siguran plen Petrovića

41′ Šansa za Zvezdu. Kasalica se izbori za poziciju na oko 18 metara od gola, usledio je topovski udarac, ali je Petrović lepom paradom poslao loptu u korner.

34′ Posle kiksa Jovanovića, Lazar Markovič kao vihor ulazi u šesnaesterac Zvezde ali na sreći Bajkovića loše šutira.

31′ Crveno – beli uglavnom pokušavaju po desnoj strani da stignu do gola Partizana ali Lazović i Mikić nemaju mnogo uspeha.

25′ Parizan kontroliše igru i kao da su crno – beli umirili tempo. Mitrović je ponovo bio u šansi posle centaršuta sa desne strane ali je njegov pokušaj glavom završio pored gola.

15′ GOL!! 1:2 za Partizan. Kakva ludnica na Marakani. Partizan ponovo vodi. Lazar Marković prošao je po levoj strani centrirao u pet metara, a Jovanović postigao autogol!

13′ GOL!! 1:1 Posle šanse koju je imao Partizan tačnije Marković, Lazović je napravio sjajan prodor po desnoj strani, centrirao na nogu Kasalici a ovaj iz prve matirao Petrovića.

9′  GOL!! 0:1 za Partizan.Već iz sledeće akcije Prtizan postiže gol. Mladi Mitrović je bio bolji u duelu od Spajića i jedan na jedan lako matirao Bajkovića.

9‘ Mudrinski oduzima loptu poslednjoj liniji odbrane crno – belih, pronalazi Lazovića na desnoj strani koji loše centrira.

5‘ Miran početak utakmice, bez ozbiljnojih prilika na obe strane.

Evo za koje su se sastave timova odlučili Janković i Vermezović:

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Spajić, Jovanović, Mladenović, Mijailović, Milivojević, Milijaš, Lazović, Kasalica, Mudrinski.

Partizan: Petrović, Miljković, Ostojić, Ivanov, Lazevski, Smiljanić, Ninković, Ilić, Tomić, L. Marković, Mitrović.

Od 19 časova počinje 143. susret Crvene zvezde i Partizana kome su toko popodneva prethodile tuče po celom gradu. Bilo je šibanja među navijačima, obračuna sa policijom, prevrtanja automobila i kamenovanja autobusa… Ružne scene po Beogradu nadajmo se da će zameniti lepe slike i dobra utakmica.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Preokret i pobeda Zvezde! /VIDEO/ | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Hiya. Very nice site!! Man .. Excellent .. Wonderful .. I’ll bookmark your web site and take the feeds additionally…I’m satisfied to find so much useful information right here in the article. Thank you for sharing.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter