0
Fudbal

Kiks Bajerna, milioneri sigurni

Objavljeno: 17.11.12 u 17:41

Odigrano je šest mečeva 12. kola Bundeslige, a minhenski Bajern je drugi put ove sezone ispustio bodove. Posle Levera bodove Bavarcima uzeo je i Ninberg, doduše nisu uspeli da ih savladaju kao farmaceuti.

Ništa na početku meča nije ukazivalo da bi Bajern mogao da izgubi bodove u Nirnbergu, jer su u 3. minutu poveli kada je Kros pronašao Mandžukića. Ali Nirnberg je igrao borbeno, nije se predao kao mnogi kada na startu prime gol od Bajerna i to im se isplatilo jer je na samom startu drugog poluvremena Felner izjednačio. Bajern je krenuo da napada, ali lopta nije htela u gol. Nije im bilo dovoljno ni što su u finišu imali igrača više, posle isključenja Gebharta.


Dortmund je iskoristio ovaj kiks Bajerna i trijumfom nad Grojter Firtom od 3:1 došao na -9, koji su ipak podnošljivi. Dortmund je poveo golom Levandovskog u 3. minutu, ali je neopreznost odbrane na drugoj strani u 5. minutu iskoristio Stajber i izjednačio. Ali do poluvremena milioneri postižu još dva gola, prvo Levandovski posle sumnjiov dosuđenog penala, a zatim i Mario Gece. Milionerima predstoji ključni meč u Ligi šampiona i gostovanje Ajaksu.


Hanover je bio favorit protiv Frajburga, ali se gosti vraćaju kući pevajući. Slavili su sa 2:1 golovima Šmida i Rozentala, dok je gol za domaće postigao Abdelaue. Poraz na svom terenu doživeo je i Menhengladbah od Štutgarta, koji je nastavio niz napobedivosti na ovom stadionu još od 2005. godine. Golove za švabe postigli su Harnik i Bruers, a domaćinu nije vredelo ni što su poveli golom Štrancla.


Ajntraht se vratio pobedama posle tri meča, a u Frankfurtu je poražen Augzburg sa 4:2. Dva pogotka postigao je Aleks Mejer, a jedan Ajgner, uz autogol Moldersa. Dva puta je Augzburg dolazio na gol minusa preko Koa i Moldersa, ali bi brzo Ajntraht vraćao prednost na +2.


HSV je savladao ekipu Majnca golom Hung Min Sona u 63. minutu, pa je tako prekinut niz majnca bez poraza u Hamburgu od 2006. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter