in ,

E ovo je Zvezda

Dok su se igrači Partizana tuširali hladnom vodom, vikali jedan na drugog, sedeli ćutke ili kozna šta radii, samo dvadesetak metara dalje fudbaleri Zvezde su slavili. Zasluženu pobedu u derbiju i podatak da su jedina generacija kojoj je pošlo za rukom da prestigne vođstvo večitog rivala na poluvremenu.

– Drago mi je što sam baš ja odlučio pobednika, što je svojevrsna osveta za onaj poništeni gol u Kupu kad je Partizan slavio 3:2 pre nekoliko godina, a voleo bih da mi se vrati i tako što ćemo ove godine biti šampioni.

Dobro smo odigrali drugo polureme, prestigli vođstvo rivala i zasluženo slavili – kaže kapiten Zvezde Nenad Milijaš.

Milan Jovanović umalo je bio tragičar meča, ali je na kraju za njega sve ispalo dobro.

– Prilikom prvog gola Partizana delim kolektivnu odgovornost s ekipom, a kod drugog gola sam direktni krivac, jer sam zatresao sopstvenu mrežu.

Saigrači mi nisu zamerili, skupili smo snage i nastavili dalje. Iako sam u jednom momentu sve srušio, nismo smeli da tugujemo i upadamo u letargiju, nego smo nastvaili da igramo i ostvarili značajan trijumf – rekao je Jovanović.

Strelac drugog gola za Crvenu zvezdu kaže da se na ovoj utakmici ispunio njegov životni san.

– Celog života sam sanjaoda postignem gol na derbiju, to sam na kraju uspeo, a moj tim je pobedio.Molio sam Boga da me pogleda, on je uslišio moje mlitv i pogledao me večeras – rekao je Milivojević.

Autor: Site Default

Serbian sports journalist, NBA analyst

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Golovi sa derbija

Muta nezadovoljan