0
TimeOut

Džabar dobio bronzanu statuu

Objavljeno: 17.11.12 u 14:31

Legendarni košarkaš Lejkersa Karim Abdul Džabar dobio je veliko priznanje. Lejkersi i grad Los Anđeles podigli su veliku bronzanu statuu njemu u čast.

Na bronzanoj statui Džabar je predstavljen sa njegovim zaštitnim znakom – majstorskim horogom  šutom u svetu poznatim kao skyhook.

„Kada mi je Lu Gerig na početku karijere rekao da sam najsrećni klinac nisamga razumeo. Sada posle toliko godina kada se osvrnem iza sebe sasvim mi je jasno šta je zapravo mislio“ rekao ja Džabar na početku ceremonije, kojoj su prisustvavali skoro svi saigrači Džabara, među kojima su bili Ej Si Grin, Džajmes Vorti i Medžik Džonson.

„Trebalo je ti da dobiješ statuu pre mene, jer si ti najzalužniji za ono što su Lejkersi postali“ rekao je Medžik koji je prvi igrač iz legendarne generacije Lekersa sa statuom kod Stejpls centra.

Džabar je sa smeškom posmatrao sam trenutak otrkivanja statue, aonda kada je konačno ugledao samo je kratko rekao: „Drago mi je da sam ovamo stigao pre golubova“.

Za kraj pogledajte emisiju amerčke ESPN televizije o Džabaru i njegovom legendarnom Skayhook šutu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter