0
AdmiralBet ABA Liga

Bez potcenjivanja na Krku

Objavljeno: 17.11.12 u 19:46

Kao najavu za ovu utakmicu Vlada Vukoičić je dao mini intervju za klupski sajt.

– Sada se utakmice smenjuju jako brzo, ušli smo u ritam sreda-subota i samim tim velike priče i najave postaju manje bitne – počeo je priču trener Crvene zvezde DIVA Vlada Vukoičić:

– Krka je ekipa koja već 10 godina gradi imidž stabilnog kluba koji raste kroz rezultate i postao je jedan od najstabilnijih klubova u regionu. Dugo godina se pričalo da je to projekat koji će trajati ograničeno, međutim oni to demantuju na terenu i pokazuju da su njihov način i politika rada bili uspešni. U našem društvu možda postoji potcenjivanje kad se pomisli na slovenački tim, ali Krka je u prethodne tri godine najbolji tim u Sloveniji. Ja sam siguran da će u prvenstvu Slovenije Krka opet biti bar podjednaki favorit sa Olimpijom za osvajanje njihovog prvenstva – naglasio je Vukoičić i potom se upustio u dalju analizu rivala:

– Krka ima skor kao i mi – 4 pobede i 4 poraza. Osnovna karakteristika im je da igraju kontrolisanu košarku u napadu. Imaju jasno izdefinisanu pozicionu igru i uloge svih igrača. Ono što znamo je da su među najboljim ekipama po igri u odbrani u ligi. Posle Budućnosti su primili najmanji broj poena. Imaju disciplinu u napadu i to se prenosi na igru u odbrani. Sastav koji imaju je zanimljiv, nekoliko imena ima rejting i van ABA lige, a tu je i nekoliko budućih nosioca seniorske reprezentacije Slovenije. Ono što im je bio problem u dosadašnjim utakmicama, i što ih na neki način limitira i za sledeću je veliki broj povreda i mnogo promena u rosteru. Kada pričamo o individualcima, mora se izdvojiti nekoliko igrača. Vladović je motor ekipe, vodeći plejmejker. Spoljna linija je izuzetno kvalitetna sa Lorbekom i Klobučarom. Lalić i Pavič su udarni centri po minutima i statistici. Ja se nadam da će nam pozitivni rezultati koje smo ostvarivali u prethodnom periodu dati dodatno samopouzdanje i motivaciju i da će biti preporuka navijačima da dođu u što većem broju. Nije isto ni za nas ni za protivnike igrati da li igramo u punom Pioniru, ili ne. Probaćemo da utakmicu prebacimo u naš ritam sa mnogo visokim ritmom igre i agresivnošću.

Posle dobrih rezultata u poslednje Vukoičić je naglasio da niko u ekipi ne potcenjuje ekipu Krke:

– Odigrali smo par dobrih utakmica, vezali pobede, ali to samo po sebi nije dovoljno. To jeste možda manje zvučan tim nego recimo Olimpija ili Cedevita, ali to ne sme da pravi lažni osećaj sigurnosti. Ja sam siguran da je Krka jako dobar tim, budući da poseduje u svom sastavu sadašnje, bivše i buduće reprezentativce Slovenije – zaključio je Vukoičić.

 

Meč je na programu u nedelju od 19 sati, a ulaznice će se prodavati na blagajni Pionira na dan utakmice od 16 sati pa sve do početka meča. Cene su nepromenjene pa je za tribine potrebno izdvojiti 200, za parter 500, za plavu i belu ložu 700, a za VIP 1000 dinara.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter