0
Košarka

Teletović bio igrač Partizana

Objavljeno: 15.11.12 u 11:19

Godine 2004 Mirza Teletović je potpisao ugovor sa Partizanom, ali je nekoliko sati poslije potpisa zamolio čelnike ovog kluba Predraga Danilovića i Duška Vujoševića da se isti proglasi nevažećim.

 
„Te godine bili su martovski nemiri na Kosovu, pa su zapaljene džamije u Beogradu i Nišu. To se desilo samo nekoliko sati posle potpisa ugovora, koji je obavljen u Sarajevu. Čelnici Partizana su shvatili situaciju, izašli su u susret Teletoviću, pa je ugovor pocepan. A upravo su oni hteli da ga kupe za Superligu Srbije, pošto se Sloboda zahvaljujući poenima Horozića za Čelik nije plasirala u Ligu za prvaka BiH“, izjavio je Žarko Vujović za sarajevski list „Dnevni Avaz“.

Teletović je umesto u Partizanu završio u Ostendeu.

 
„U to vrijeme predsednik Ostendea je bio potpredsednik vlade Belgije i on je lično došao u Beograd, gde je Teletović potpisao ugovor sa tim belgijskim klubom. Za prelazak u Cahu Laboral znam slabije, jer je tada već imao Ražnatovića koji je vodio brigu o njemu“ kaže Žarko Vujović.

Teletović je sada možda najbolja evropska „četvorka“, i posle sjajne karijere u Španiji gde je igrao za Tau i Kahu, otišao je u NBA. Trenutno igra za Bruklin Netse sa kojima ima trogodišnji ugovor od 9 miliona dolara po sezoni.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter