0
Evroliga

Pobeda!

Objavljeno: 15.11.12 u 22:47

Konačno su crno beli ostvarili trujumf u Evroligi ove sezone. U utakmici koja je bila „biti ili ne biti“ za Partizan, poražen je Bešiktaš u grotlu Pionira.

Tokom cele utakmice Partizan je imao prednost. Doduše ta prednost je drastično oscilirala ali razlog tome nisu padovi u igri mladih košarkaša Partizana već uvek raspoloženi Kurtis Džerals koji ipak nije imao snage da sam dobije ovaj meč.

Odlično su crno beli igrali napad i u prvom poluvremenu prešli cifru od 50 koševa, mnogo ofanzivnih skokova i poena iz put-beka su karakterisali igru Partizana večeras. Takođe ključnim igračima Bešiktaša nije bilo šutersko veče pa rezultat na kraju i nije moga da bude drugačiji.

Opet su navijači crno belih bili u strahu kada se Bešiktaš u poslednjoj deonici primakao na samo -2, ali ovaj put cno beli nisu dozvolili preokret i pre svega nošeni Milosavljevićem su uspeli da ostvare na kraju vrlo ubedljiv trijumf. Mogao je Partizan da ima pobedu i od 17 razlike, kojom bi imao prednost u odnosu na Bešiktaš u eventualnom nerešenom skoru u grupi na kraju, ali ipak to bi bilo previše za očekivati.

Dragan Milosavljević je bio najbolji pojedinac meča a na kraju je bio najefikasniji u Partizanu sa 16 poena, dok su Lučić i Musli upisali po 14. Leo Vesterman je imao  13 poena uz  osam asistencija.

Kod gostiju standardno najbolji Džerals sa 20 poena a istakao se i Markota sa 16.

 

Utakmicu otvara poenima Muslija sa niskog posta ali Džerals odmah vraća koš uz faul. Kristofer donosi prednost gostima a Vesterman trojkom vraća prednost crno belima. Dejan Musli posle kontre zakucavanjem podiže Pionir na noge i donosi osetniju prednost crno belima. Poenima Milosavljevića crno beli idu na 11:6, a Bešiktašu ne ide šut dobro pa domaći mogu i na +7 preko Muslija. Turke neće šut i dalje pa ne uspevaju da se primaknu već samo održavaju rezultatski minus. Preko tri bacanja Bertansa Partizan dolazi do lepe prednosti od 12 poena. Džerals uspeva skoro sam da vrati Bešiktaš na -7 trojkom pa Dule traži tajm aut. Markota u poslednjoj sekundi četvrtine pogađa trojku posle neuspešnog udvajanja Džeralsa pa se na prvi odmor ide rezultatom 24:19.

Druga četvrtina počinje poenima Dašića posle ofanzivnog skoka Markote. Crno beli su malo izgubili ritam u napadu i oslanjaju se na individualna rešenja.  Ipak to ne koriste gosti pa crno beli čuvaju preko Vestermana i Muslija prednost od 5 poena. Dve zaredom ukradene lopte na polovini protivnika vode Partizan nazad na +7. Sudija Lamonika standardno skreće pažnju publike na sebe sviranim faulom u napadu Musliju ali gosti ne koriste priliku dok se polako sa druge strane razigrava kapiten Lučić i dovodi crno bele na 38:29. Partizan ne koristi nekoliko vezanih napada što koristi Guler košem i faulom iz tranzicije. Crno beli ne uspevaju drugi alej up za redom a Ozer kažnjava neozbiljnost crno belih trojkom na drugoj strani Godron poenita posle solo akcije. Sa linije slobodnih bacanja crno beli se lagano odlepljuju na 9 razlike. Dok Lamonika nastavlja da bude u centru pažnje svirajući krajnje nejasne faule sa obe strane. Džerals ulazi u seriju poena pa probijanjem i trojkom spušta razliku a košem iz odbojke u poslednjoj sekundi Bertans donosi 51:43 na poluvremenu.

Drugo poluvreme otvara Gordon rećnim pogotkom u poslednjoj sekundi napada a Vidmar na sličan način vraća koš a posle izgubljene lopte cno belih Guler spušta na -6. Gordon nastavlja da vuče Partizan novim poenima, ovaj put posle ofanzivnog skoka. Trojkom Milosavljevića crno beli uuspevaju da drže goste na -7 ali očigledni su problemi u odbrani koje imaju crno beli na startu treće četvrtine. Posle dosta promašaja sa obe strane Džerals poenima iz kontre smanjuje na -5 a posle greške Muslija u napadu i na -3. Ipak kapiten pogađa iz jako teške pozicije preko Kristofera i prekida seriju poena gostiju. Ipak Markota probija udvajanje Džeralsa trojkom pa Turci dolaze na samo -2.  Prelazi Partizan posle jednog poena Gorona na presing po celom terenu to ne uspeva preterano ali Dašić promašuje zicer pa crno beli preko Milutinova idu nazad na +5. Kristofer trojkom opet vraća na jedan posed razlike. Dašić i Milutinov ulaze u konflikt pa dolazi do koškanja izmedju kapitena  i crnogorskog reprezentativca, a dva bacanja koristi Milutinov. Milosavljević u poslednjoj sekundi daje koš pa crno beli imaju 70:65 pred ulazak u poslednju četvrtinu. Milosavljević posle ofanzivnog skoka donosi 87:62 što je i krajnji rezultat.

Poslednja deonica počinje dobrom odbranom Partizana i poenima Milosavljevića. Nova dobra odbrana crno belih vezana sa poenima Vestermana tera trenera gostiju na tajm aut a Partizan se vraća na sigurnih +9. Uspeva Bešiktaš da zaustavi seriju crno belih  na kratko ali Gordon vraća iz kontre na pređašnje stanje. Četin u sledećem napadu pogađa za tri a u sledećem napadu crno belih Gordon pogrešno reaguje na odluku sudije i dobija tehničku. Posle dva bacanja Džeralsa sudije sviraju ličnu u napadu Kristoferu  pa su crno beli i dobro prošli u ovoj situaciju. Musli posle ofanzivnog skoka ponovo vraća crno bele na +6. Kreće Bešiktaš trojkama na sve ili ništa ali šut ih ne služi pa crno beli uvećavaju lagano svoju prednost preko bacanja na  +9 a preko Milosavljevića i na +11. Ne ide u napadu ni jednom ni drugom timu ali vreme curi pa ostaje ista prednost na samo 2 minuta do kraja. Na 1:10 do kraja Vesterman rešava utakmicu i donosi Partizanu +13.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter