0
Evrokup

Pobeda Zvezde posle ruleta

Objavljeno: 14.11.12 u 22:54

Poigrali su se košarkaši Zvezde sa živcima svojih navijača. Igrali su crveno beli večeras od sjaja do očaja i nazad.

Počelo je katastrofalnom igrom u prvih 18 minuta da bi se Beograđani izvukli i došli na čak +17 u poslednjoj četvrtini i to prokockali do kraja meča! Srećom posle produžetka, najviše zaslugom Nelsona i Subotića Zvezda stiže do jako bitne pobede u gostima rezultatom 93:95 (20:17, 10:16, 26:15, 38:24, 10:12).

Katastrofalno je Zvezda igrala prvih 18 minuta ali je na -9 kapiten pogodio trojku i tada je krenula Zvezdina fantastična serija koja je trajala sve do 7 minuta pred kraj i +16. Tada dolazi do neobjašnjivog pada, pre svega u odbrani pa trojkama domaći dolaze do produžetka. U produžetku nije sve bilo kako treba ali je Demarkus Nelson preuzeo odgovornost i uz pomoć Subotića nekako doneo crveno belima pobedu.

Koliko god Zvezda bila dobra u napadu večeras, ogroman problem je predstavljalo zatvaranje koša posla šuta pa su domaći imali nekad i po 4 ofanzivna skoka u napadu. Takođe u forsiranju brze igre dolazi do grešaka u napadu koje kad se spoje sa lošim skokom u odbrani stvaraju crne serije u koje upadaju crveno beli. Ono što je dobro je činjenica da je Zvezda baš ovakve mečeve gubila na početku sezone a sada ih pobeđuje.

Kod Zvezde Rakočević najefikasniji sa 25 poena. Katić je imao sjajnu rolu u napadu sa 16 poena i  7 skokova, a ključni čovek je bio Nelson sa 15 poena od toga 6 u produžetku.

U domaćem timu Brajan Esberi je imao 26 poena, Satoranski 21 a bivši igrač Zvezde Luka Bogranović je ubacio 15.

Zvezda je sada prva na tabeli i jedina sa skorom od 2-0 pošto je Orlean slavio u Rusiji.

 

 

 

Utakmicu otvara Zvezda poenima Skota posle asistencije Nelsona. Posle nekoliko neuspešniha napadana obe strane Esburi daje koš za Kahu. Utakmica startuje očekivano brzom igrom sa obe strane. Posle sjajne asistencije Balvin dovodi domaće u prednost. Zvezda većinu napada ide na Katića na početku ali ima manje probleme u odbrani baš na Katiću pa Kaha drži minimalnu prednost. Tri bacanja Rakočevića dovode Zvezdu u minimalnu prednost. Ipak mladoj ekipi Kahe na početku više odgovara brža igra pa lako rešavaju napade i vode 14:11. I dalje Zvezdi odbrana ne ide kako treba pa prima trojku a u sledećem napadu se i Braun upisuje u strelce. Do kraja Bogdanović daje bivšem klubu trojku i na prvu pauzu se ide rezultatom 20:17.

Drugu deonicu otvara Tepić poenima za domaće. Zvezda jako loše otvara četvrtinu pa Kaha vodi 7 razlike posle 2 minuta a Vukoičić traži tajm aut. Prekidaju crveno beli seriju domaćih preko Brauna i Savovića pa se Zvezda vraća na -4. Ali opet crveno beli ociliraju pa ne koriste šansu da smanje još rezultat, gube loptu pa Kaha ponovo ide na +6. Crveno beli igraju vrlo dobru odbranu ali u napadu idu iz greške u grešku i ne koriste svoje prilike pa jako dugo stoji rezultat 26:20. Katić konačno sa bacanja prekida post Zvezde od skoro 4 minuta bez koša ali pogadja samo jedno bacanje. Subotić pravi u dva napada za redom korake pa kaha ide na +9. Rakočević preuzima odgovornost i ne da domaćima da se odlepe pa trojkom vraća na -6. Konačno Zvezda počiunje da liči na sebe Nelson spušta na -4 a Skot trojkom na -1. Serija Zvezde od 10:0 poenima Katića koji donosi prednost u ovom jako lošem poluvremenu crveno belih. Srećnim košem u poslednjoj sekundi Katića Zvezda ka kraju ovog očajnog poluvremena vodi 33:30.

Treća četvrtina počinje kako se druga završila. poenima Katića. Kaha konačno prekida seriju Zvezde posle čak četiri ofanzivna skoka ali Katić nastavlja svoj šou . A novom trojkom Rakočevića Zvezda ide na +6. a još jednom trojkom i na sigurnih +9. Nelson greši u napadu pa Trigero u sledećem napadu posle par ofanzivnih skokova svog tima  poentira. Ali Zvezda je u seriji trojki pa Subotić novom trojkom vodi Beograđane na +10. Kontrom i još jednom trojkom, ovaj put Skota, Zvezda ide na  51:37 ali Esberi trojkom zaustavlja furioznu seriju gostiju. Majk Skot vodi fantastičnim skokom i poenom Zvezdu ka pobedi  a Nelson iz kontre donosi velikih +17. Posle tajmauta domaćih se ulazi u manju rezultatsku klackalicu a domaći se pred kraj deonice kolko tolko trojkom vraćaju pa je kraj treće ćetvrtine
Poslednaj deonica počinje novim poenima domaćih koji se tako vraćaju na -12. Ali Braun posle asistencije Rakočevića vraća na staro a laganim poalganjem Radivojevića Zvezda je ponovo na +16. Ipak jedino što Zvezdi sada ne ide je skok pa Bogdanocić posle ofanzivnog skoka ima koš faul. Zvezda novom greškom pušta domaće da se vrate na -11. Ali Rakočević je neumoljiv večeras i novom trojkom i poenima iz kontre ne dozvoljava bilo kakav preokret. Prebrzo igra Zvezda pa greši a Bogdanović to kažnjava trojkom. Prelaze domaći na presing po celom terenu a to crveno belima nikako ne leži pa se domaći vraćaju na četiri minuta do kraja novom trojkom Bogdanovića na samo -8. Nelson uspeva da posle dobijene blokade ipak postigne poen i da vrati dvocifrenu prednost. Satoranski promašuje dva bacanja za Kahu a Katić nastavlja dominaciju pod košem i poenima uz faul donosi +13. Dozier pogađa trojku u sledećem napadu a posle još jednog ofaznivnog skoka i još jednu trojku koja ih vraća na samo -7. Haotična igra sa obe strane odlikuje završnicu ovog meča u kojoj se bolje snalaze domaći pa smanjuju na 80-75. Zvezda ne koristi napad a Esberi pogađa za dramatičnu zaršnicu ali Nelson konačno pogađa za Zvezdu  i vraća na sigurnu prednost. Posle promašene isforsirane trojke Kahe Skot ima dva bacanja.
Skot koristi samo jedno bacanje a Bogdanović pogađa trojku sa 8 metara i vraća na -3. A trojku za produžetak pogađa Esberi na dve sekunde do kraja. Rakčević promašuje šut za pobedu i ide se u produžetke 83:83.

Produžetak počinje promašajem Katića i bacanjima Esberija na drugoj strani preko kojih Kaha dolazi do prednosti od 2 poena. Ni sledeći napad crveno beli ne koriste ali i Bogdanović promašuje trojku. Nelson brzim koševima  donosi nerešeno a Kaha opet sa bacanja dolazi do prednosti. Zvezda opet greši u napadu ali srećom Rakočević seče jednu loptu pa Nelson sa bacanja donosi nerešeno. Opet posle ofaznivnog skoka Kaha postiže poene ali Katić uspeva da vrati dvojku na drugoj strani. Esberi pogađa samo jedno bacanje. Zvezda promašuje šut za prednost ali Nelson nekako dolazi do lopte i ide na liniju bacanja. On pogađa jedno a drugo hvata Subotić pa i on ima 2 bacanja i koristi oba pa na 35 sekundi do kraja ima 2 poena prednosti. Bogdanović promašuje forsiran šut sa 8 metara a Subotić pogađa samo jedno bacanje pa Zvezda ima +3 na 12,2 sekunde do kraja. Ne da Zvezda šut za tri i pravi odmah faul a Holand koristi samo jedno bacanje. Holand šalje Rakočevića na liniju penala koji donosi Zvezdi +4 ali odmah u sledećem napadu pravi faul pri šutu za tri Esborija. On koristi dva od tri bacanja, pa Zvezda ima +2 i napad na 4 sekunde do kraja. Nelson je potrošio sve vreme do kraja i Zvezda je uspela da velikom mukom pobedi 95:93

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter