0
Ostali sportovi

Nova pobeda Radničkog

Objavljeno: 14.11.12 u 21:00

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog savladali su danas kao gosti španskog predstavnika Mataro sa 17:9 (3:2, 6:2, 3:1, 5:4), u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa Evrope.

Radnički je ubedljivom pobedom praktično izborio plasman u polufinale. Revanš u Kragujevcu 24. novembra, izvesno je, predstavljaće samo formalnost.

I pored toga što se meč igrao na otvorenom bazenu, u uslovima sa kojima su se Kragujevčani po prvi put susreli, vaterpolisti Radničkog poveli su već u prvom napadu, pogotkom Borisa Zlokovića, a potom su uvećavali vođstvo do samog kraja susreta.

Posle prilično izjednačene prve četvrtine, koja je završena rezultatom 3:2, Radnički se početkom druge deonice „odlepio“ na tri gola „viška“ (5:2), a već u 14. minutu stigao je do pet golova prednosti (8:3) i tako rešio pitanje pobednika.

Nastavili su vaterpolisti Radničkog da „pucaju iz svih oružja“ i u drugom poluvremenu, kada je trener Dejan Udovičić šansu pružio svim igračima, pa je prednost rasla čak do devet golova (17:8). Debakl je donekle ublažio Mađar Arpad Babaji, svojim drugim pogotkom, pred poslednji zvuk sirene.

Golove su postigli Udovičić 4, Bašić, Zloković i F. Filipović po 3, Burić 2, Čupić i Đ.Filipović za Radnički, a Sančes 3, Babaji i Minges po 2, Bah i Kinčep za Mataro.

„Ovom ubedljivom pobedom praktično smo izborili plasman u polufinale. Na momente se videlo da nismo navikli na igru na otvorenom bazenu, što je možda uticalo da primimo ovoliko golova, ali sam zadovoljan ostvarenim rezultatom. U revanšu ćemo pokušati da primimo što manje golova“, izjavio je posle meča trener Radničkog Dejan Udovičić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter