0
Evroliga

Može li prva pobeda?

Objavljeno: 14.11.12 u 18:06

Na startu sezone, utakmicu 1. kola najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja istanbulski crno-beli su dobili rezultatom 81:65. Turski tim ima skor od tri pobede i dve izgubljene utakmice, dok crno beli još uvek čekaju prvu pobedu u Evroligi ove sezone.

„Posle dva teška poraza u prethodne dve utakmice potrebno je da se vratimo što pre. Moramo da izvučemo pouke iz toga i da da nam se ne bi više ponavljale greške. Atmosfera u ekipi je odlična, kao i uvek i daćemo sve od sebe da zabeležimo prvu pobedu, rekao je Partizanov centar Dejan Musli za klupski sajt.

Strateg kluba iz Humske kratko je analizirao narednog protivnika i izneo svoja očekivanja uoči meča:

„Praktično smo na tri utakmice bili veoma blizu pobede, protiv CSKA gde smo imali četiri razlike, zadnji šut, pa možemo reći i protiv Barselone. Protiv Bamberga smo vodili 38 minuta. Jedan ogroman napor je uložen i kroz treninge i kroz te utakmice, nije dobio smisao do sada u dobrom rezultatu, pobedama. Ovo je utakmica koju igramo sa najvećim mogućim ambicijama. Ne pravimo uopšte kalkulacije šta znači pobeda koliko šansi otvara za neki konačni plasman, nego ta utakmica sama po sebi je izuzetno važna jer želimo da zabeležimo prvu pobedu u Evroligi. Mislim da smo to nekim dosadašnjim igrama i zaslužili. Ekipa Bešiktaša je u dosta izmenjenom sastavu u odnosu na prošlu godinu, međutim igraju veoma dobro, čak iznenađujuće dobro. Na samom startu sezone osvojili su Super kup, igraju veoma lako, sa dosta kontranapada, dosta pik en rol situacija. Imaju dosta igrača koji imaju poene u rukama i u nekim ključnim momentima umeju da nađu adekvatno rešenje. Nisu slučajni njihovi dobri rezultati u ovoj grupi i sigurno će oni doći sa svojim ambicijama, da pokušaju da dobiju utakmicu i da na taj način potvrde plasman u narednu fazu Evrolige. Mi imamo svoje ambicije, imamo i obavezu prema sebi i navijačima i igraćemo maksimalno motivisano, kao što i priliči jednoj mladoj ekipi u takmičenju tog ranga, kao što je Evroliga. Pozivam publiku da kao u prethodnih utakmicama ispuni Pionir do poslednjeg mesta i uz njihovu pomoć, nadam se pobedi“, istakao je Duško Vujošević.

Karte za utakmicu Partizan mt:s – Bešiktaš će biti u prodaji i na dan utakmice. Blagajna kod južne tribine Partizanovog stadiona biće otvorena od 10 do 18 časova. Cena ulaznice je 1000 dinara.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter