0
Evrokup

Dobre igre naših u Evrokupu

Objavljeno: 14.11.12 u 23:43

Petar Popović je odigrao odlično u porazu svog Artlanda od Trijimfa u gostima. On je za samo 21 minut u igri imao čak 19 poena ali ni9 to nije bilo dovoljno za pobedu tima.

“Teška utakmica protiv ekipe koja igra odlično ove sezone. Imaju dobar spoj mladosti i iskustva i silno smo želeli da pobedom anuliramo poraz na domaćem terenu od Rige u prvom kolu. U drugom poluvremenu smo prelomili i dobrom igrom poveli sa deset razlike na pet minuta do kraja. Tada je Trijumf zaigrao zonu, izbacio nas iz ritma i uveo utakmicu u produžetak, gde su se oni bolje snašli. Treba što pre da se oporavimo, jer nas u subotu već čeka novo iskušenje u nemačkom šampionatu”, rekao je posle meča je Popović.

 

U derbiju kola Valensija je savladala Azvomaš sa 76:70. Kod španskog tima Stefan Marković je bio zapažen sa velikom minutažom(33 min) u kojoj je postigao osam poena i imao šest skokova i tri asistencije. Kod poraženih Miroslav Raduljica je dao deset poena za 17 minuta i četiri skoka, dok je Tadija Dragićević meč završio sa četiri poena i sedam skokova.

 

Banvit je trijumfovao nad nemačkim Vircburgom sa 101:82. A reprezentativni centar Vladimir Štimac je imao 13 koševa uz četiri skoka ali je igrao samo u prvom poluvremenu zbog problema sa ličnim u nastavkuu meča. Takođe je njegov tim napravio lepu zalihu već na poluvremenu pa nije ni bilo potrebe za umaranjem našeg centra.

“Igrali smo protiv veoma neugodne ekipe u kojoj svi znaju da šutiraju sa distance i igraju na spoljnim pozicijama. Najviši igrač ima tek dva metra, tako da smo imali problem na početku dok se nismo navikli na njihov stil. Na kraju je do izražaja došla naša prednost u skoku i u napadu preko visokih igrača. Dobili smo snagu i priveli utakmicu kraju onako kako smo želeli. Napravili smo i odličnu razliku, što u nekim kalkulacijama može da nam pomogne”, istakao je Štimac.

Danas odigrani mečevi Evrokupa.

Budivelnik – Prienai 84:57
Hapoel Migdal – Nimburk 69:86
Budućnost – Lukoil 75:72
Trijumf – Artland Dragons 84:79
Azovmaš – Valensija 70:76
Banvit – Vircburg 101:82
Galatasaraj – Donjeck 72:68
Lokomotiva Kubanj – Trefl Sopot 99:79
Uniks – Ostende 83:72
Panionios – Zijelona Gora 70:76
Ulm – Cibona 83:68
Spartak St Peterburg – Šole 69:60
Kahasol – Crvena Zvezda 93:95
Orlean – Sasari 88:75

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter