0
Evrokup

Zvezdin jubilej u Sevilji

Objavljeno: 13.11.12 u 17:00

U svojoj bogatoj istoriji Zvezda se takmičila u Evroligi (nekadašnjem Kupu šampiona), Kupu pobednika kupova koji je i osvojila 1974. godine, zatim Kupu Radivoja Koraća, Kupu Rajmunda Sporte i Evrokupu (nekadašnjem ULEB kupu). Na prethodnih 299 utakmica ima pozitivan skor pošto je upisala 162 pobede, 135 poraza, a dva meča su završena nerešenim rezultatom.

„Svaka utakmica u Evrokupu je posebna priča za sebe, međutim ono što je konstanta je da mi u svakoj utakmici idemo na pobedu. U seriji smo dobrih rezultata, forma nam je u uzlaznoj putanji, u dobrom raspoloženju putujemo u Španiju pa se nadamo da možemo da napravimo brejk“, počeo je priču za klupski sajt Raško Katić.

Centar crveno-belih smatra da nešto slabiji rezultati Kahasola u ACB ligi ne bi smeli nikoga da zavaraju:

„To je odlična ekipa koja forsira brzu igru sa dosta trčanja i brzih šuteva. Oni će biti sigurno motivisani pred svojom publikom, ali će imati i izvesnu dozu pritiska, jer se praktično nalaze pred imperativom pobede. To ćemo pokušati da iskoristimo“, naglasio je Katić.

Crveno-beli u Sevilju su otputovali kompletni, u najjačem sastavu. Kahasol je poražen u prvom kolu od Dinamo Sasarija, a trener Vukoičić je analizirao tim iz Sevilje:

„U ACB ligi Kahasol igra ispod očekivanja. Izgubili su neke utakmice neočekivano kod kuće. Igraju dosta promenljivo sa dosta oscilacija. U jednoj četvrtini igraju odlično, u drugoj lošije, ali ima dosta razloga za to. U sastavu Kahasola ima mnogo mladih igrača koji imaju važnu ulogu u ekipi. Upravo njihova mladost je osnovni razlog oscilacija. S obziorm da se radi o ekipi iz Španija, dakle iz najjače evropske lige, sigurno je da poseduju kvalitet. Jako bitan podatak je da je trener Kahasola Aito Garisja, poznat kao trener stvaralac. U kom trenutku će početi da beleže pobede i bolje rezultate je znak pitanja, a mi ćemo pokušati da to izbegnemo i odložimo za drugo vreme“, rekao je Vukoičić i potom dodao:

„Igraju dosta agresivno po celom terenu, nema mnogo pozicione igre. Naglašena im je tranzicija, to su jednostavne kretnje u kojima dominira igra i jedan na jedan i dva na dva. Dobro su pokriveni na svim pozicijama, atletski odlično izgledaju i svi su skočni. Sa druge strane mi smo poslednjih dana igrali dobro. Kao posledica naše dobre igre usledili su i dobri rezultati, a to značajno utiče na moral ekipe pa u ovu utakmicu ulazimo u dobrom raspoloženju. Poštujemo protivnika, nikad nije lako igrati protiv španskih ekipa, ali verujemo u pobedu“, zaključio je Vukoičić.

Zvezdina 300. evropska utakmica je na programu u sredu od 20 sati i 30 minuta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter