0
Evrokup

Kazna za Zvezdu

Objavljeno: 13.11.12 u 18:06

Zbog upotrebe lasera tokom izvođenja slobodnih bacanja košarkaša Orleana utakmica je prekinuta tokom treće deonice. Takođe, minut i 15 sekundi pre kraja trećeg perioda na teren je ubačena i rolna papira što je notirano od strane sudija i delegata.

Prema tome a po članovima 39f i 39g Disciplinksog pravilnika KK Crvena zvezda DIVA kažnjena je sa 1.500 odnosno 1.000 evra (ukupno 2.500 evra).

akođe, KK Crvena zvezda DIVA je upozorena da ukoliko se ovako nešto slično ponovi klub može biti kažnjen novčanom kaznom do 10 hiljada evra, gubljenjem utakmice i oduzimanjem poena, igranjem pred praznim tribinama, pa čak i da bude suočena sa diskvalifikacijom iz takmičenja.

KK Crvena zvezda DIVA iz tog razloga apeluje na sve svoje pristalice „da ubuduće navijaju fer i sportski bez ubacivanja bilo kakvih predmeta na teren i bez najmanjih incidenata, jer su pravila Evrokupa veoma stroga, a sankcije vrlo rigorzne. Samo fer i sportskim navijanjem svako pojedinačno će pomoći klubu, dok bi svako drugo neodgovorno ponašanje u značajnoj meri odmoglo crveno-belim košarkašima na putu ka željenom cilju. KK Crvena zvezda DIVA poziva navijače da i dalje u velikom broju dolaze na utakmice, da svaki put do poslednjeg mesta ispune dvoranu Pionir, jer se u poslednjih nekoliko mečeva videlo koliko oni znače u ostvarivanju dobrih rezultata ekipe. Neophodno je da navijanje bude fer, sportski i dostojanstveno, jer sve drugo bi klub odvelo u smeru koji niko ne želi. KK Crvena zvezda DIVA želi da gradi moderan imidž i svi u rukovodstvu kluba su ubeđeni da će im u tome svojim odgovornim ponašanjem pomoći i navijači.“ navodi se na sajtu Zvezde.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter