0
ATP

Veliki šampion!

Objavljeno: 12.11.12 u 23:37

Svetski reket broj jedan Novak Đoković osvojio je Masters u Londonu pošto je u sjajnom finalu pobedio Rodžera Federera sa 2:0 po setovima 7:6, 7:5.

Novak je loše ušao u meč. Federer je lako osvojio prvi servis gem na meču, da bi potom Novak svoj servis gem započeo duplom servis greškom, a zatim je usledilo par loš udaraca i Švajcarac je stigao do prvog brejka.

U trećem gemu Fedeks je siguran i vodi sa 3:0 u prvom seti, a u tim momentima delovalo je da Novak nikako ne može da pronađe ritam.

Međutim, sledeća tri gema svetski broj 1 je odigrao na zanatno višem nivou i vrlo brzo na semaforu je stajalo 3:3.

U sedmom gemu činilo se da Novaka muči povreda i Federer dolazi do 4:3. Ipak, srpski teniser je ostao u visokom ritmu, osvejio je sledeći gem a potom i napravio drugi brejk nameču.

Servirao je potom Novak za prvi set ali je Švjacarac uspeo da se izvuče i vrati brejk, da bi potom oba tenisera zadržala svoj servis i set je otišao u taj brejk u kom je naš teniser ponovo loše krenuo ali je potom uspeo da uhvati dobar ritam, Federera je u tim trenucima potpuno izdao bekhend i Đoković stiže do prvog seta, rezultatom u taj brejku od 7:5.

Početak drugo seta ličio je početak prvog. Federer stiže do 2:0 u gemovima i od tog trenutka su se oba tenisera žestoko borili da zadrže svoj servis.

Novak je uporno bio u poteri za brejkom koji nikako nije mogao da ostvari, pa je morao da na 5:3 za Švajcaraca servira za opstanak u setu što je u uradio perfektno.

U takvoj igri na 5:4 Federer servisa za set ali je Novak spasio dve set lopte i uspeo da napravi brejk za 5:5.

U 11. gemu Đoković je siguran i stićže po prvi put do prednosti u drugom setu. Federer tada ulazi u opasan pritisak jer je morao da servira za meč, ali Švajcarac međutim nije mogao da izdrži do kraja i Novak je majstorski način stigao do titule na Masteru u Londonu.

Svaka ti čast majstore, veliki si šampion!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter