in ,

Nije najvažnije pobediti Zvezdu

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović u intervjuu za zvanični sajt ABA lige istakao je da je najvažniji derbi onaj na kraju prvenstva, posebno ako odlučuje o tituli.

„U klubu sam 12 godina i za to vreme nikada nismo provincijski razmišljali, u smislu da je najvažnije pobediti Crvenu zvezdu, a da sve ostalo nije bitno. Mečevi sa njima su važni, ali se računaju kao i svi drugi u sezoni. Voleo bih da smo pobedili, ali je najvažniji derbi onaj na kraju, posebno ako odlučuje o titulu“, izjavio je Danilović.

Danilović bi voleo da Partizan zadrži ove mlade igrače još dve godine, ali zbog finansijske krize to možda neće biti moguće.

Partizan zaista ima najmlađi tim u istoriji, mlađi čak i od onog u kojem sam ja igrao kada smo postali šampioni Evrope. Tada je prosek godina u timu bio 22. Sadašnji tim je veoma dobar, igrači vredno treniraju i zaista bih želeo da ih zadržimo još dve godine u klubu. Ali biće teško zbog krize, koja jeste prisutna u celoj Evropi, ali je posebno izražena u zemljama poput Srbije, koja je godinama u tranziciji. Ekonomija nije na zavidnom nivou, sport se ne ceni koliko bi trebalo, iako je važan za svako društvo. Košarka je neprofitni segment, kao školstvo i zdravstvo, ali je veoma važan segment za decu. Napetost je velika pre i tokom derbija, ali je tako bilo i biće i u narednim godinama. Najveću dobit imaju navijači kada njihov klub pobeđuje i kada kažu: „Pobedili smo!““, zaključio je Danilović.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Teri dobro prošao!

Kupuju karte da bi trenirali!?