0
Evropske lige

Marko Simić ponovo šampion

Objavljeno: 12.11.12 u 13:09

BATE je šestu odbranu titule potvrdio ubedljivom pobedom u Minsku u nedelju sa 5:1. Dvostruki strelaci za ekipu Marka Simića bili su Renan Brešan i Vitali Rodionov.

Dva kola pre kraja BATE ima šest bodova više od Šahtjora iz Soligorska koji je sa 4:0 pregazio Neman Grodno. BATE je titulu obezbedio jer ima više pobeda od rivala.

BATE je poveo protiv Minska golovima Renana Brešana, rođenog Brazilca, da bi posle autogola Rahmanova, Rodionova sa još dva pogotka dokrajčio goste.

Tim iz Borisova, koji je prvu titulu osvojio tek 1999. godine, sada ima više titula od Dinama iz Minska, koji je 1982. godine bio i šampion Sovjetskog saveza.

Iako je BATE mali klub skromnih finansiskih resursa, on je poslednjih sezona stekao dobru reputaciju i u Evropi, a ove sezone su na svom terenu pregazili veliki Bajern iz Minhena, te šampiona Francuske Lil.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter