0
Fudbal

Čileanci uvek žele pobedu

Objavljeno: 12.11.12 u 22:27

Fudbalsku reprezentaciju Srbije očekuje prijateljski meč sa Čileom u Sent Galenu u sredu od 20 časova, pa je tim povodom održana konferencija za medije. Selektor „orlova“ Siniša Mihajlović priliku će pružiti igračima koji su imali manju minutažu do sada.

„Selekcija Čilea jedna je od najboljih reprezentacija Južne Amerike. Dosta njenih reprezentativaca igra u evropskim klubovima. Njeno obeležje je da ima agresivnost u igri, tehnički potkovane igrače, očekuje nas meč protiv protiv jakog rivala. Marselo Salas je jedan od njihovih najboljih igrača, a bili smo saigrači u Laciju. Znam da su borbena nacija, imaju karakter da uvek žele pobedu“, počeo je Mihajlović, a potom dodao:

„Pozvao sam igrače za koje mislim da mogu da nam služe u kvalifikacijama. Sada se pripremamo za mart i gostovanje Hrvatskoj, a potom za meč protiv Škotske. Šansu će ovaj put, ponavljam, dobiti igrači koji su do sada igrali manje od ostalih“, rekao je Siniša.

Novinari su želeli da znaju da li osećaju da je nacija izgubila poverenje u njih.

„Ne znam ni da li je nacija imala poverenje u nas… Ali, to je uvek bilo tako. Mi smo ti koji treba da igrom i rezultatima vratimo poverenje naroda. Posle pobede nad Velsom je bilo malo bolje, imao sam utisak. Posle poraza u oktobru sve se opet poremetilo. Mi, ipak, idemo napred. Znamo šta želimo i možemo. Mi treba da vratimo navijače na stadion. Iskoristio bih i ovaj put, da pozovem naše ljude koji žive u Švajcarskoj i okolnim zemljama da dođu na utakmicu, bodre našu reprezentaciju i da budu korektni na stadionu, jer znam da umeju da navijaju i budu prava podrška svojoj zemlji i reprezentaciji“, zaključio je Miha.

I Aleksandar Kolarov je svestan da navijači od njih uvek očekuju dobre rezultate.
„Dugo sam u reprezentaciji i znam veoma dobro da je uvek sve zavisilo od rezultata. Kad ide dobro uvek imamo podršku nacije i medija. Trenutno smo tu gde smo i naša obaveza je da to promenimo. Što se tiče Čilea, znam šta možemo da očekujemo jer sam u klubu igrao sa dosta Južnoamerikanaca. Prošle godine u ovom terminu igrali smo i izgubili protiv Meksika i Hondurasa, ali imali smo tada dugo putovanje, turneja je došla posle ispadanja iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Nije ni sad najbojlji momenat za nas jer smo u septembru dobro počeli kvalifikacije, pa utisak i situaciju pokvarili u oktobru, učinićemo sve da se što bolje pripremimo za nastavak kvalifikacija“, istakao je levi bek reprezentacije Srbije.

Miralem Sulejmani očekuje da će se ekipa izboriti sa lošom formom.

„U fudbalu ima uspona i padova. Navijači trenutno nisu zadovoljni, kao ni mi, pozicijom u grupi, ali treba da ostanemo jedinstveni i da zajedno isplivamo i krenemo tamo gde smo zacrtali. Ja sam u poslednje vreme odigrao nekoliko utakmica za drugu ekipu Ajaksa. Vidim ovaj meč kao priliku da se vratim u formu. Prethodne dve akcije reprezentacije nisam bio fit pa sada, zaista, imam ogromnu želju da pokažem da zaslužujem poverenje selektora i mesto u ekipi“, izjavio je Sulejmani.

Reprezentatvci Srbije su po dolasku u Sent Galen odradili i prvi trening, a meč sa Čileom zakazan je za sredu od 20 časova na AFG areni.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter