1
Evropske lige

Nebeskoplavi Rim

Objavljeno: 11.11.12 u 17:11

Odigrano je još šest mečeva 12. kola Serije A, a u rimskom derbiju trijumfovao je Lacio i to sa 3:2. U drugom derbi meču Fiorentina je na San Siru savladala Milan sa 3:1, dok je Napoli naneo novi poraz očajnoj Đenovi 4:2.
U rimskom derbiju je Lacio u sjajnoj utakmici po očajnom terenu stadiona Olimpiko savladao Romu sa 3:2. Vučica je prva došla do vođstva golom Erika Lamele, ali je Kandreva izjednačio iz slobodnog udarca – za gol je krivac golman Rome Gojkoečea koji je uterao sebi loptu u mrežu koja je išla u njega. Do kraja poluvremena Klose donosi vođstvo nebeskplavima posle očajne intervencije Pirisa, a u nadoknadi vremena crveni karton zbog udaranja protivničkog igrača dobija Danijele De Rosi potpuno opravdano. Na startu drugog poluvremena Stefano Mauri postiže treći pogodak za svoj tim posle tragikomične greške odbrane Rome. Očekivalo se da će meč ući u mirnu završnicu ali je Pjanić genijalno lobovao ludog Marketija koji je krenuo na centaršut iz slobodnog udarca koji nije bio izveden sa 40-tak metara. Crveni karton je do kraja meča dobio i Mauri, a Roma je u četvrtom minutu nadoknade mogla i do izjednačenja, ali je promašio Osvaldo.
Milan je dočekao Fiorentinu i nadali su se navijači rosonera da njihov tim može da zabeleži trijumf po navici protiv ljubičastih, ali izgleda da je prokletstvo razbijeno ove godine i to još u aprilu kada je tim iz Firence posle 13 godina savladao Milan u gostima. Ljubičasti su i bez Stevana Jovetića došli do tri boda na ovom gostovanju, a u prvom poluvremenu su golovima Alberta Akvilanija i Borhe Valera došli do 2:0. Akvilani se tako osvetio Milanu što nisu hteli da otkupe njegov ugovor od Liverpula. Inače, pri rezultatu 0:1 Alesandre Pato je promašio penal… Pacini je u 60. minutu smanjio na 1:2 i mnogi su pomisli da Milan može bar do boda, ali je Munir El Hamdaui u 87. minutu srušio svaku nadu domaćim navijačima.


Napoli je gostovao Đenovi koja nije pobedila na sedam mečeva i nastavili su Napolitanci noćnu moru grifona, iako su domaći dva puta vodili golovima Imobilea i Bertolaćija. Mesto je dao prvi gol za Napoli, a Kavani je u 79. minutu izjednačio na 2:2. Do 90. je ovaj rezultat bio na snazi a tada i u nadoknadi vremena su pogodili Marek Hamšik i Lorenco Insinje za 4:2.

 

Kjevo je dočekao Udineze i ispustio pobedu sa igračem više u poslednjim momentima susreta. Poveli su leteći magarci preko Andreolija u 39. minutu, ali je do kraja poluvremena izjednačio defanzivac Gabrijele Anđela. U 88. minutu isključen je Danilo i dosuđen je penal za Kjevo koji koristi Alberto Palošči, ali u nadoknadi vremena opet 189 cm visoki Anđela postiže pogodak za bod koji se nosi u Udine.
Torino je došao do minimalne pobede protiv Bolonje golom Ambrozija, a bez golova su meč odigrali Parma i Sijena.

0
0

1 Komentara

  1. Pingback: Bang Bang Bang

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter