1
ATP

Najbolje rangirani teniser sveta Novak Djoković plasirao se danas u finale završnog masters turnira u Londonu pobedom na Argentincem Huanom Martinom del Potrom sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:2).

Nole u finalu

Objavljeno: 11.11.12 u 18:02

Srpski i argentinski teniser do sada su se sastajali osam puta, a Đoković vodi sa 6:2 u pobedama. Poslednji put Đoković i Del Potro igrali su u četvrtfinalu ovogodišnjeg Ju Es opena, a srpski teniser slavio je u tri seta.

Nje u prvom setu nije iskoristio svoje brejk lopte pa je uvodni set pripao je Argentincu, koji je ovu deonicu „prelomio“ u devetom gemu i poveo sa 5:4.

Nije ni drugi set počeo kako treba za Đokovića ali je on ponovo smogao snage za preokret na napravio brejk za 5:3 posle čega je rutinski odservirao za izjednačenje.

Već u trećem gemu odlućujućeg seta Đoković pravi dva brejk posle čega Delpu nema spasa. Poslednji gem Đoković je otvorio as udarcem, ne dozvolivši protivniku da osvoji ijedan poen.

Djoković će se u finalu sastati sa boljim iz duela izmedju Svajčarca Rodzera Federera i Davida Ferera iz Španije.

Nagradni fond turnita u Londonu je 5.500.000 dolara.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter