0
Evropske lige

Bosanski dijamant!

Objavljeno: 11.11.12 u 16:30

Odigran je prvi derbi meč 11. kola Premijer lige, a Mančester Siti je uspeo da preokrene rezultat protiv Totenhema i slavi sa 2:1 na kraju. Opet je junak meča bio Edin Džeko, koji je ušao sa klupe i naravno postigao gol odluke!

Totenhem je poveo golom Stivena Kolkera posle centaršuta Toma Hadlstona i zaista slabe intervencije Džoa Harta. Treba napomenuti da je Viljaš Boaš meč počeo sa Adebajorom, a ne sa Defoom kao što su svi očekivali, dok je s druge strane Manćini stavio Kolarova na levo krilo, a Klišija na beka.

Mučio se Siti u prvom poluvremenu, uspeli su da stvore po koju priliku, ali je i sudija bio u centru pažnje dva puta. Oba puta je mogao arbitar Oliver da pokaže na belu tačku u korist građana, prvo je Galas igrao rukom, a posle toga je Hadlston napravio prekršaj u šesnaestercu, ali penala nije bilo.

Sve do 65. minuta je Totenhem vodio, a onda kardinalna greška Vokera koji je „uposlio“ Aguera koji postiže izjednačujući gol.

Od tog momenta Siti dominira, stvara šanse, ali ništa ne bi bilo da u igru nije ušao Edin Džeko.

Manćini ga je uveo u 73. minutu umesto Teveza, a bosanski dijamant je u 88. minutu volej udarcem posle pasa Davida Silve savladao Fridela i doneo građanima sva tri boda.
Siti je tako nastavio da prati Junajted i sada je drugi sa 25 bodova,  dok je Totenhem posle drugog poraza u nizu šesti sa 17 bodova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter