0
Fudbal

Sigurni Bajern i Dortmund

Objavljeno: 10.11.12 u 17:38

Odigrano je još pet mečeva 11. kola Bundeslige, a Bajern je zadržao prednost od sedam bodova u odnosu na Šalke, a Dortmund je uspeo da trijumfuje u gostima i ostane na minusu od 11 bodova u odnosu na lidera.
Bajern je u derbiju kola dočekao trećeplasirani Ajntraht i očekivao se težak meč. Armin Veh nije poslao svoj tim da se brani protiv Bavaraca, već je igrao otvoreno, a to je značilo da Bajern ima više prostora za kontre. Međutim, sve do 44. minuta nije bilo golova, najviše zahvaljujući golmanu gostiju Kevinu Trapu. A minut pre kraja prvog poluvcremena ni Trap ništa nije mogao, neuspela ofsajd zamka, Martinez je utrčao iz drugog plana i asistirao Riberiju koji je samo ubacio loptu u mrežu. Ajntraht je u drugom poluvremenu pokušao da izjednači, a najbolju priliku su imali preko Andersona Bambe koji je glavom pogodio prečku. Sve je rešeno u 76. minutu kada je dosuđen sumnjiv penal za bajern nakon što je pao Švajnštajger, a penal je jako sigurno izveo Dejvid Alaba. Bajern je tako došao do 30. boda u sezoni i održao prednost u odnosu na rivale.

Borusija iz Dortmunda je lako na gostovanju savladala Augzburg sa 3:0. Trijumf milionera je najavio Marko Rojs već u devetom minutu, a zatim je u drugom delu sve rešio sam Robert Levandovski sa dva gola. Augzburg je do kraja smanjio rezultat golom Moldersa.

Šalke je dočekao Verder i potpuno neočekivano su gosti iz Bremena imali vođstvo posle 45 minuta. Jedini pogodak je dao Aron Hunt sjajnim udarcem levom nogom posle asistencije Junuzovića. Ali tim iz Gelzenkirhena je pokazao da je odličan ove sezone, nije se predavao, preko Nojštatera su izjednačili, a preko Dresklera poveli i to sve za deset minuta u drugom poluvremenu od 59. do 69. minuta.

 

Fortuna je u Dizeldorfu dočekala Hofenhajm, a pobednika nije bilo. Kruze je doveo domaće u vođstvo na startu meča, ali su gosti preko Hoselua došli do izjednačenja. Remizirali su i Frajburg i HSV i to bez golova, iako je domaći tim sat vremena imao igrača više zbog isključenja Šarnera.
Rezultati:
Bajern – Ajntraht 2:0
(Riberi 44, Alaba 77)
Augzburg – Dortmund 1:3
(Molders 81 – Rojs 9, Levandovski 51, 70)
Fortuna – Hofenhajm 1:1
(Kruze 4 – Hoselu 39)
Frajburg – HSV 0:0
Šalke – Verder 2:1
(Nojštater 59, Dreksler 69 – Hunt 16)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter