in ,

Predstoji težak meč

Nakon veoma teške utakmice Evrolige koja je odigrana u petak u Pioniru, crno-bele očekuju novi izazovi u ABA ligi. U nedelju 11. novembra košarkaši Partizana mt:s dočekuju ekipu Crvene zvezde Beograd Diva.

Trener Partizana mt:s Duško Vujošević uoči prve utakmice ove sezone sa crveno-belima je rekao:
“Zvezda je napravila odličan tim. Uložena su ozbiljna sredstva u rekontruciju kluba i tima. Nije se krilo da se napadaju trofeji u takmičenjima u kojima učestvuje. Posle lošeg starta u sezoni su se konoslidovali se.

Ovu utakmicu gledaju kao svoju priliku iz ugla kalendara i ritma. Sinoćna utakmica nije dobra pretpostavka za sutrašnji meč.
Ne treba zaboraviti da smo mlada ekipa. Neki napredak mladih i talentovnih igrača išao je brže nego što sam i ja očekivao. Određene partije, kao recimo u Podgorici, Barseloni, Splitu, protiv CSKA podigli su prag očekivanja i kod nas i kod svih ljubitelja košarke. Kod svih se ponekad izgubi i veza sa realnošću iz najbolje želje. Dođe, kao što je to sinoć bio slučaj, da se ozbiljan protivnik tretira kao prosečna ekipa, da se zaboravi da je ta ekipa vodila 35 minuta u Moksvi, da se radi o kvalitetnom takmičaru, koji ima obezbeđen budžet.

Zvezda je nama uvek motiv dovoljno jak i snažan da privuče koncentraciju i pažnju. Nisu autsajderi, pogotovo ne zbog sinoćnjeg meča. Pokazaćemo da smo u stanju da verujemo u pravi način i put, da demonstriramo karakter i snagu, da nam to bude motiv više.
Juče (protiv Bamberga) imali smo veliku podršku navijača, nadam se da će to biti i sutra. I našim navijačima su te utakmice sa Zvezdom poseban motiv. Prepoznaju situaciju u kojoj se nalazi mladi tim. Neka navijaju prema svom nahođenju, ali ih molim da nikog ne vređaju.

Znate da učinak u Jadranskoj ligi vodi u Evroligu. Ako ovaj tim ostaje u sastavu i pojačan na pozicijama koje se pokazuju kao deficitarne, za godinu, dve trebalo bi da pokažu dobar momenat. Ne treba da se smetne sa uma to. Upustili smo se u projekat sa mladom ekipom. Pokazalo se da su veoma talentovani, ali neophodno je veliko strpljenje.
Biće sutra neizvesna utakmica.

Zvezda je iskusna ekipa, igrači u zenitu, a mi ćemo pokušati sa perspektivnim timom, koji bi trebalo da bude svakim danom sve bolji, da napravimo uspeh i dobijemo gradskog rivala. Poraz od Bamberga otežava nam, ali uspeh prave oni koji su spremni da naprave težak posao”, jasan je bio Vujošević.
“Očekuje nas teška i važna utakmica sa Zvezdom koja je ušla sa velikim očekivanjima. Sastavljena je od iskusnih domaćih i stranih igrača. Mi dolazimo iz teškog poraza. Treba da nađemo snage mentalno i fizički i da se vratimo na pobednički kolosek”, istakao je kapiten crno-belih Vladimir Lučić.

 

Autor: Site Default

Serbian sports journalist, NBA analyst

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Inter zabranio Tviter Snajderu

Đuriću kad si već otišao, nemoj ni da se vraćaš