0
Evropske lige

Ludnica na Emirejtsu

Objavljeno: 10.11.12 u 18:28

Odigrano je est mečeva 11. kola Premijer lige, a najuzbudljivije je bilo na Emirejtsu gde su mini gradski derbi odigrali Arsenal i Fulam. Na kraju nije bilo pobednika, susret je završen rezultatom 3:3.
Arsenal je jako brzo došao do vođstva od 2:0 golovima Žirua i Podolskog i očekivalo se da će lako savladati četu Martina Jola.

Ali očigledno su se prerano opustili, pa je Fulam već do poluvremena došao do izjednačenja golovima BErbatova i Kačaniklića. U 66. minutu dosuđen je penal za goste koji koristi Berbatov, a Fulam je lako u naredno minutu mogao i do 4:2 ali je Kačaniklić bio sebičan i nije vratio loptu Berbatovu. To su tobdžije kaznile u sledećem napadu i preko Žirua izjednačili. Imao je Francuz dve velike prilike da postigne hettrik, a u 95. minutu dosuđen je penal za Arsenal i to vrlo diskutabilan. Arteta je uzeo loptu, ali je njegov udarac maestralno zaustavio Švarcer i doneo bod Fulamu.

Everton je dočekao Sanderlend i posle 45 minuta gubio sa 1:0 pošto je u psolednjim momentima prvog dela pogodio Džonson. Sve do 78. minuta su se karamele mučile, a tada na scenu stupa genijalni Maruan Felaini. Prvo je postigao gol, a zatim u narednom napadu genijalno proigrao Jelavića koji postiže pogodak za pobedu.

Reding i KPR i dalje ne znaju za pobedu. Reding je remizirao bez golova sa Noričem, dok je KPR poražen od Stouka, gde je jedini gol dao Čarli Adam u 52. minutu.

VBA nastavlja sa sjajnim igrama, uspeli su da savladaju i Vigan u gostima sa 2:1. Svi golovi su psotignuti u prvom poluvremenu, VBA je poveo preko Morisona, a Kaldvel im je autogolom udvostručio vođstvo. Aruna Kone je golom u 44. minutu dao nadu Viganu, ali je to bilo sve što su domaćini uradili.

Rezultati:
Arsenal – Fulam 3:3
(Žiru 11, 69, Podolski 23 – Berbatov 29, pen. 67, Kačaniklić 40)
Everton – Sanderlend 2:1
(Felaini 78, Jelavić 79 – Džonson 45)
Sautempton – Svonsi 1:1
(Šniderlin 65 – Dajer 73)
Vigan – VBA 1:2
(Kone 44 – Morison 31, Kaldvel ag. 43)
Stouk – KPR 1:0
(Adam 52)
Reding – Norič 0:0

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter