in ,

Đoković: Mom ocu je bolje, sada sam opušteniji

Đokovićev otac Srđan patio je od poremećaja krvnih sudova i prošlog meseca bio je prebačen u Klinički centar Srbije, što je uzelo danak svetskom broju jedan.

Đoković je bio rastrojen i doživeo je šokantan poraz od Amerikanca Sema Kverija na mastersu u Parizu, a bio je još pod pritiskom emocija kada je stigao u London. Postepeno poboljšanje zdravstvenog stanja njegovog oca uticalo je da se Đoković ove nedelje skoncentriše na igru i to je rezultiralo sa tri utastopne pobede i plasmanom u polufinale.
„Pa, bilo je teško da se fokusiram na tenis. To je još uvek, ali dobre vesti stižu svaki dan. Svaka pobeda mnogo znači za moju porodicu i mene, ali postoje daleko važnije stvari u životu, a to je zdravlje i to je sada prioritet“, izjavio je Đoković, koji je dana savladao Čeha Tomaša Berdiha sa 2:0 u setovima, što je njegova 73. pobeda u 2012. godini.

„Dobre vesti o poboljšanju zdravlja mog oca čine me srećnim, na terenu sam opušteniji. Sada mogu da se isključim i da razmišljam samo o meču i to ovde za sada dobro ide“, istakao je najbolji srpski teniser.

Đoković smatra da je Rodžer Federer favorit za osvajanje trofeja u londonskoj „O2 Areni“, gde je neporažen od 2009.
„On je definitivno jedan od favorita, s obzirom na uspehe koje je ostvario na ovom terenu. Igra zaista dobro, nije izgubio ni set. Ipak, činjenica da je ovo poslednji turnir u godini izazov je za većinu igrača, pa su spremni da ulože poslednju kap energije, fizičke i mentalne. Ovo je ohrabrujuća nedelja za mene, pokušaću sada da se usredsredim na polufinale“, poručio je Đoković.

Autor: Site Default

Serbian sports journalist, NBA analyst

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Skini Jasminu

10.11.12