0
AdmiralBet ABA Liga

Osmo kolo regionalnog takmičenja bez svake sumnje obeležiće duel beogradskih večitih rivala, svoja očekivanja dao Vlada Vukoičić

215. večiti derbi je pred nama

Objavljeno: 10.11.12 u 12:38

Domaćini su crno-beli, a karata u slobednoj prodaji neće biti, tako da će važiti samo sezonske ulaznice crno-belih.

– Derbi je posebna utakmica bez obzira u kom takmičenju, u kom tenutku i na čijem terenu se igra – počinje priču trener crveno-belih Vlada Vukoičić za klupski sajt i dodaje:

– Međutim, koliko god ta činjenica bila istinita i prisutna u glavama igrača mi ćemo pokušati da ovu utakmicu svedemo na najednostavniju moguću dimenziju, kao jedna od 26 utakmica u ligaškom delu regionalnog takmičenja. Sva ta specifičnost je prisutna, ali dva boda i poraz isto vrede kao i kada se zabeleže u preostale 24 utakmice. Ako tako budemo razmišljali, bićemo mirnije glave, mnogo koncentrisaniji, pod manjim pritiskom a samim tim i bliži pobedi.

Vukoičić izuzetno ceni ekipu Partizana što je posebno hteo da naglasi:

– Partizan ima izvenredan tim. Na svim pozicijama su popunjeni sa po dva igrača. U velikoj meri su izmenili sastav ekipe u odnosu na prošlu godinu. Ali, napravili su zanimljivu kombinaciju sa starosedeocima, igračima koji imaju kontinuitet igranja u Partizanu i mladosti sa druge strane koja crno-belima donosi ogromnu energiju. Još na početku sezone sam istakao da je za crno-bele najveće pojačanje predstavljalo povrataka trener Duška Vujoševića, uz svo uvažavanje njegovog prethodnika. To se jasno moglo videti več na startu sezone, jer je ekipa od početka takmičenja jako veliku energiju, a svaki igrač ponaosob ogromnu angažovanost.

I Crvena zvezda i Partizan su u ušli u pakleni ritam utakmica usled učešća u evrokupovima. Na pitanje koliko bi umor mogao da bude faktor u odlučivanju konačnog ishoda Vukoičić je rekao:

– Ja ne bih rekao da je umor toliko prisutan. Svi timovi se spremaju da izdrže velike napore, da kada se uđe u ritam po dve utakmice nedeljno da sve to mogu da podnesu. Eventualni problem može da se javi samo u dužini pripreme za utakmicu, odnosno u treningu. Umor će eventualno uticati u kasnijem periodu kad se bude akumulirao. Partizan je igrao veoma važnu utakmicu u petak, ali to neće biti nikakav razlog da našu taktiku zasnivamo na tome.

Vukoičić je istakao da je zdravsteni bilten u ekipi dobar i da će u nedeleju na parket Pionira izaći najboljih 12. A od kog od 12 igrača u crneo-belom dresu po Zvezdin koš preti najveća opasnost Vukoičić nije mogao da apostrofira:

– Ne bih rekao da ako se bude zaustavio jedan specifičan igrač da će to biti i garancija uspeha protiv Partizana. Oni imaju naglašenu timsku igru u odbrani. Iz tako dobre odbrane se razvija odlična i veoma opasna ofanzivna tranzicija. Iz pozicione igre koju gaje veliki broj igrača u rosteru ima priliku da se nametne ako je raspoložen ili posebno motivisan. U mečevima koje su do sada igrali učinkom su odskakali od Vestremana, Anđušića, preko Lučića, Bertansa, Gagića, Muslija… Svako od njih je na nekoj utakmici bio igrač odluke – zaključio Vukoičić.

Na priču trenera Vukoičića nadovezao se i jedan od najiskusnijih u taboru crveno-belih Vuk Radivojević:

– Veliki je ulog u ovom derbiju. Mi smo popravili formu, idemo uzlaznom. Vezali smo nekoliko pobeda i dobili smo dosta samopouzdanja što nam je u velikoj meri nedostajalo. Takođe, i Partizan igra odlično, u dosta dobroj su formi. Misli da ni ovog puta nema favorita iako su oni domaćini, jer veliki motiv postoji kod svih igrača istakao je Radivojević.

Borbeni bek jedan je od retkih koji je i prošle sezone bio učesnik derbija:

– Sada su ovo tatalno druge ekipe u odnosu na priošlu sezonu. Partizan je u značajnoj meri podmladio tim i upravo iz tog razloga igraju na kartu agresivnosti. Ipak, smatram da smo mi iskusnija ekipa. Pobednički recept iz prethodnih nekoliko utakmica ne treba da menjamo, sve treba da kreće iz dobre i agresivne odbrane – poručio je Radivojević.

Zanimljivo je istaći da će duel sa Partitzanom biti 302 utakmica Vuka Radivojevića u crvenom-belom dresu. Na taj način Radivojević će se osamiti na šestom mestu večne liste igrača sa najviše utakmica u Zvezdi. Preskočiće legende kluba Zorana Moku Slavnića i Nebojšu Ilića.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter