0
ATP

Nole preslišao Berdiha

Objavljeno: 09.11.12 u 17:18

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je u 3. kolu A grupe završnog Mastersa u Londonu Tomaša Berdiha sa 6:2, 7:6 (6). Srpski teniser se plasirao u polufinale pošto je zauzeo prvo mesto u svojoj grupi sa maksimalnim učinkom.

Čeh je dobio uvodni gem, ali je Đoković potom osvojio narednih pet. Sa dva brejka prednosti srpski teniser rutinski osvaja prvi set sa 6:2.

 
Početak drugog seta bio je potpuno isti kao prethodni. Posle vođstva berdiha od 1:0, Nole osvaja naredna tri gema i dolazi nadomak trijumfa. Međutim, Čeh ne dozvoljava našem teniseru da tako lako dođe i do treće pobede na ovom turniru. Sada on osvaja tri vezana gema i preokreće na 3:4. Teniseri su potom set uveli u taj brejk.

 
Berdih se bolje snašao na startu odlučujućeg gema. Rano je stekao veliku prednost i stigao do 5:1. Imao je Čeh tri set lopte, ali je Đoković fantastičnom igrom preokrenuo rezultat u svoju korist i sa 5 uzastopno osvojenih poena slavio sa 8:6.

Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Londonu gde ga čeka duel sa drugoplasiranim iz B grupe.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter