0
Auto Moto

Maks Bjađi se povlači

Objavljeno: 08.11.12 u 11:29

Sada već legendarni italijanski vozač Maks Bjađi je rešio da se povuče iz moto sporta pošto je nedavno osvojio i svoju drugu titulu u Wold Superbike šampionatu. Veoma uspešni vozač, koji je osvajao 4 puta  titule klasi 250 kubika objavio je ovu vest na stazi Valelunga, gde je i započeo karijeru pre dvadeset godina.

41. godišnji Bjađi je relativno kasno započeo karijeru, a sada, odlazi u penziju kao šampion, što je možda i najbolja opcija:“Odlučio sam da prestanem da vozim, ne zbog fizičke zahtevnosti ovog sporta, niti zbog toga što mi nešto nedostaje u ovom sportu. Odbio sam identičan ugovor sa Apriliom kao onaj od prošle godine, sa istom cifrom i istim uslovima.

Mislim da sam previše vremena potrošio na sve ovo i znam da sam nedostajao mojoj deci i mojoj supruzi. Mislim da je u redu da se posvetim i njima jer vreme leti i ja nemogu da ga zaustavim. Nisam neki stari političar zakovan za moju udobnu fotelju, i želim da i mlađi od mene dobiju priliku da voze.“

Bjađi je ove godine osvojio titulu za dlaku uspevši da se odbrani od rivala iz britanije Toma Sajksa u finalu na stazi Manji Kur.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter