1
Evrokup

Zvezdin fantastični start na evrosceni

Objavljeno: 07.11.12 u 21:19

Fantastičnom partijom Skota i Rakočevića Zvezda je došla u krcatom Pioniru do pobede u Evrokupu.

Crveno beli su igrali odlično nošeni podrškom Delija. Treba reći da Orlean i nije pokazao da je ekipa ekstra kvaliteta već da je više skup solidnih pojedinaca. Vrlo raznovrsno je Zvezda igrala u napadu dok su gosti forsirali trojke koje su nekad išle, nekad ne pa se dolazilo do većih rezultatskih oscilacija sve do finiša treće četvrtine. Ipak Zvezda je od početka pa do kraja meča bila u prednosti i jedini put kada se Orlean ozbiljno približio je bilo na početku drugog poluvremena ali je Rakočević trojkom rešio tu situaciju.

Tokom čitavog meča crveno beli su dominirali u skok igri pa su na kraju meča imali 20 skokova više od rivala.

Kod Zvezde definitivno najbolji večeras je bio novopridošli Majkl „Slim“ Skot sa 22 poena i 7 skokova, Savović je opet imao dabl dabl sa 18 poena i 10 skokova, dok je kapiten Rakočević meč završio sa 19 koševa.

Kod gostiju, najefikasniji je bio Kaleb Grin sa 17 poena, dok je Džamar Jang upisao 14 uz katastrofalan procenat šuta.

 

Utakmica je počela poenima Subotića posle lepe asistencije Nelsona i dva promašena šuta za tri gostiju. Zvezda nastavlja sa poenima iz tranzicije preko Skota. Prve poene postižu i gosti a Skot fantastično zakucava.  Francuzi daju trojku a Katić vezuje poene pa Zvezda ide na +7. Orlean ide potpuno na trojke koje šutira 1/5 i gubi se u atmosferi pionira, crveno beli serijom 12-0 teraju trenera gostiju da uzme minut odmora. Vezuje Orlean 6 poena a Zvezda reši u napadu pa se prednost topi ali to zaustavlja Radivojević trojkom sa čiste pozicije. Na kraju četvrtine Zveda vodi 21:13.

 

I druga četvrtina počinje poenima Zvezde iz tranzicije i poenima Brauna posle ofanzivnog skoka. Gosti napade forsiraju na građenje pozicije za tri poena što ne daje prevelike rezultate-jedna trojka iz dva pokušaja iz čak pet potrošenih napada. Savović lepim zakucavanjem donosi Zvezdi prednost od 11 poena.  Gosti dobijaju 3 slobodna i preko njih i koš faula iz tranzicije se vraćaju na -7. Skot koševima i asistencijom održava ovu prednost ali Zvezda ima probleme u odbrani u ovom periodu. Ipak gosti pred kraj uspevaju da pogode trojku a Zvezda ne koristi dva napada pa se na odmor ide rezltatom 43:37.

Orlean otvara trojkom Grina četvrtinu i spušta se samo na -3. A Skot nastavlja da nosi Zvezdu pa preko njega i Rakočevića Zvezda ide na 49:41.Ipak vezanim greškama Zvezde Orlean se vraća na -4 ali Rakočević trojkom i Skot poenima iz kontre vraća osetniju prednost . Vezuje Orlean promašena bacanja pa crveno beli to koriste i poenima Katića idu na +10. Rezultatska klackalica se nastavlja do kraja četvrtine a Skot nastavlja da rešeta koš Orleana pa se na odmor odlazi sa 72:60.

 

I poslednju deonicu Zvezda kreće poenima i trener gostiju odmah traži tajmaut. To ne ne pomaže i Orlean nastavlja da se muči u napadu, a Zvezda ide na +16. Seriju Zvezde od 8-0, konačno prekida Pelin šutom preko Savovića. Rakočević sjajno igra odbranu a Savović i Skot posle ofanzivnih skokova vode Zvezdu na +20 i na 5 minuta do kraja praktično rešavaju utakmicu. Ponovo gosti pokušavaju trojkama da se vrate ali to daje polovične rezultate pa ne uspevaju da vežu nekoliko dobrih napada dok Zvezda igra sigurno i čak uspeva da uveća prednost a Vlada Vukoičić vadi kapitena Rakočevića koji uz ovacije odlazi na klupu. Gosti zahvaljujući promašenim penalima Cvetkovića i Brauna smanjuju malo prednost ali Subotić zatvara meč trojkom  pa je kraj 93:73

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter