1
Evrokupovi

Seltik srušio Barsu, Kardozo sam savladao Spartak

Objavljeno: 07.11.12 u 22:41

Drugi put u istoriji je Seltik uspeo da svalada Barselonu, a Nil Lenon je opet učestvovao u pobedi, sada sa klupe. Benfika je došla do prvog trijumfa ove sezone u Ligi šampiona, a Kardozo je sa klupe doneo veliku radost navijačima lisabonskih orlova. Ovo je kratak bilans 4. kola grupe G Lige šampiona.

Seltik je dočekao Barselonu, tribine su bile prepune, a Viktor Vanjama je doneo veliku radost svima njima golom u 21. minutu na asistenciju Malgreva. Barsa je naravno napadala, a opet je ludački dobro branio neverovatni Forster. Čovek je postao noćna mora Sančezu, Mesiju i ostalima, pošto im je skinuo gomilu zicera – opet. Ali ovoga puta Barsa nije uspela da dođe do izjednačenja, a Forster je ispucao loptu u 83. minutu, a Vot je postigao drugi gol za Seltik i doneo veliku pobedu svom timu! Mesi je uspeo da smanji na 2:1 u 90. minutu, a Forster je i pre toga usoeo sjajno da odbrani još jedan udarac.

Benfika je dočekala na Lužu Spartak i krenula na prvu pobedu u ovoj sezoni Lige šampiona. Mučili su se lisabonski orlovi jako dugo, sve do 55. minuta je stajalo na semaforu 0:0 kada je za veliku radost domaćih navijača pogodio Oskar Kardozo. Isti igrač u 69. minutu još jednom trese mrežu, centaršut sa leve strane je uputio Ola Džon. Inače, Kardozo je ušao u drugom poluvremenu, jer nije mogao Žezus da ga pusti od početka zbog povrede koju je imao. Imao je Kardozo priliku da postigne i treći gol, penal je napravljen nad njim, Pareha je isključen, ali se potvrdilo staro zlatno pravilo da onaj nad kojim je napravljen prekršaj ne treba da šutira penal. Kardozo je pogodio prečku, ali nikome to od navijača Benfike neće smetati.

TABELA: Barselona 9, Seltik 7, Benfika 4, Spartak 3.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter